Søker flere deltakere

GLEDER SEG: Ingunn Myklevoll Sjøen, kulturhusleder og kinosjef i Eigersund, gleder seg til å ta imot UKM-deltakerne på scenen i Egersund kulturhus.

Ungdommens kulturmønstring (UKM) nærmer seg. Neste fredag er fristen for påmelding til lokalmønstringen i Egersund, og arrangørene ønsker seg mange flere deltakere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.01.2014 kl 11:10

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

Faktaboks

Lokalmønstring i Dalane

Påmeldingsfrist UKM
Eigersund 24. januar 01. februar
Lund 21. januar 08. februar
Bjerkreim 04. februar 14. februar
Sokndal 31. januar 15. februar

- UKM er ikke en konkurranse, men en mulighet for ungdommer til å presentere sine kunstneriske ferdigheter fra en scene. Vi har allerede noen påmeldte, men ønsker mange flere - gjerne med varierte uttrykksformer, sier Ingunn Myklevoll Sjøen, kulturhusleder og kinosjef i Eigersund.

Vil bruke kulturhuset

I år skal UKM Eigersund holdes i storsalen i kulturhuset i Egersund. Arrangementet har tidligere blitt holdt i Egersundshallen, der det er større plass til publikum. Myklevoll Sjøen forsikrer om at mindre plass ikke kommer til å gå ut over muligheten for å delta.

- Vi vil ikke at plassen skal begrense arrangementet. Blir det veldig mange påmeldte, utvider vi med en ekstra forestilling. Det er plass til alle. Grunnen til at vi i år har valgt å bruke kulturhuset, er at vi ønsker å bruke huset mer til kulturarrangementer. UKM er et viktig arrangement, og det er fint at det preger bybildet. Vi vil at kulturhuset skal være en del av det hele, sier hun.

UKM for alle

På UKM kan alle delta; musikere, dansere, kunstnere, filmskapere, journalister, skuespillere, fotografer og andre som føler de har noe å vise fram. Blant alle som deltar på lokalmønstringen, blir noen valgt ut til å representere kommunene i fylkesmønstringene i mars. I de fleste kommunene kan alle mellom 13 og 20 år delta, men noen steder kan en melde seg på allerede etter fylte ti år. Som regel kan en da ikke gå videre til fylkesmønstringen.

Håper på mange innslag

I Bjerkreim er det så langt fire personer som har meldt seg på. Astrid Apalset Vassbø, administrativ leder for kultur i Bjerkreim, forteller at de er godt i gang med forberedelsene til lokalmønstringen. Hun tror de fleste påmeldingene kommer inn de to siste ukene før fristen.

- Vi er godt i gang med å fastsette en jury og har oppfordret alle ved kommunens kulturskole til å melde seg på. Forhåpentligvis får vi i alle fall ti innslag, og vi håper jo selvfølgelig at så mange som mulig vil være med. Å delta på UKM gir god erfaring i å stå på en scene, være med på generalprøver og konserter med profesjonelt lys- og lydutstyr, sier Apalset Vassbø.

Går solo

Apalset Vassbø erfarer at det i det siste har blitt mer og mer vanlig å melde seg på som soloartist, eller på andre måter opptre alene på scenen.

- Dette betyr jo at vi må ha mange flere innslag for å komme opp i samme antall deltakere, men det er bare bra. Flere av de som melder seg opp alene, skriver for eksempel tekster og musikk selv, noe som er utrolig stilig, sier hun.

Ønsker variasjon

I Lund er det også fire påmeldte deltakere, mens Sokndal, som har fått påmeldinger av blant annet et skolekorps og en drilltropp, er oppe i 22 deltakere.

- At korpset har meldt seg på er nytt, og det synes vi er veldig kjekt. De skal være med på kretsmesterskapet i Stavanger i år også. Drill står også sterkt på Haua. Jeg tror drilltroppen har vært med før, men det er i så fall noen år siden, sier Selmer Simonsen, rektor ved kulturskolen i Sokndal.

Kari Reianes Spangen, avdelingsleder for kultur i Lund kommune, håper at flere i år vil melde seg på med kunst og litteratur.

- Vi hadde vel én deltaker i fjor som opptrådte i sjangeren litteratur. Det har vært veldig lite av både dét og kunst de siste årene. Vi tar med glede imot alle slags innslag, men håper så klart på litt variasjon, sier Reianes Spangen.

Nøkkelord

Siste nytt i Bjerkreim

Ingen mobilløfte til Nordgardane
ANNONSE
Ryddar i gamle el-synder på Madagaskar
 
Frelsesarmeen slo rekorden igjen
– Har lusket rundt i hager og på tak
Sesongstart i trekket på Stavtjørn
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE