Her skal det bli tryggare å ferdast

FOTO: Merete Horpestad

Det skal bli tryggare å vera både fotgjengar og bilist i området mellom krysset Bøckmans gate/Nyeveien og Fabrikkplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2017 kl 18:08

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

Eigersund kommune har fått trafikksikringsmidlar for å laga nytt fortau frå Damsgård bru til krysset mellom fylkesveg 44 og Elvegaten/Nyeveien. Det nye fortauet skal liggja på den sida av vegen der Tengesdal Sport ligg. Fortauet ved det gamle meieriet skal ikkje rørast.

Nytt gangfelt

I tillegg er det teikna inn eit opphøgd gangfelt. Det nye fortauet og gangfeltet vil tydeleggjera kor fotgjengarar skal ferdast.

Det blir dessutan føreslått å innføra "parkering forbode" på begge sidene av vegen. I dag blir det parkert på begge sider av vegen i dette området. Det gjer det vanskeleg for store kjøretøy å runda svingen for å koma ut på fylkesvegen.

Éin parkeringspass ryk

Utanfor huset nærmast krysset ved fylkesveg 44, ved Tengesdal Sport, har det vore ein biloppstillingsplass for dei som bur der. Det er ikkje funne erstatning for denne. Om forslaget som er utarbeidd, blir vedtatt, vil bebuarane mista denne parkeringsplassen.

Det er mange bustadhus i Gamleveien, Nyeveien og Humlestadgaten som ikkje har parkeringsplass på eigen eigedom. For at desse skal ha ein plass å setja bilane sine, er det anbefalt at parkeringsplassen nærmast Fabrikkplassen blir liggjande som i dag.

Politikarane i planteknisk utval skal behandla saka 24. oktober.

Nøkkelord

Siste nytt i Eigersund

Bubilparkering i Årstaddalen til sommaren
ANNONSE
Meir livsstil enn jobb å vera pastor
 
Stor støypejobb på Kaupanes
Gang- og sykkelvei klar for asfalt
Tett på Jorunn Aurdal Baardsen: Har overskudd av omsorg
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE