Fuglequiz på tur

QUIZ PÅ PLASS: Arne Hadland (t. h.) og Ivar Sleveland har hengt opp ti poster langs turveien til Eigerøy fyr. Nå håper de på god deltakelse i fuglequizen. FOTO: Sylvie A. Skadberg

Har du øynene med deg, er mulighetene gode for at du får se alle de ti fuglene som inngår i Dalane ornitologiske forening sin rebus langs turveien til Eigerøy fyr.

Tekst:

Publisert:

dalane-tidende.no
Dalane Tidende
Se bildet større

FOTO: Sylvie A. Skadberg

Forrige helg ble det hengt opp ti nye foto med spørsmål langs den mye brukte turveien.
Først ut

– Det var Arne Hadland som hadde ideen og som har vært en pådriver for fuglerebusen. Det er hans fortjeneste at Dalane ornitologiske forening var de første som tenkte på å legge en rebussti om fugler til en turvei, skryter Ivar Sleveland.

Målet med rebusen er å gjøre det litt ekstra spennende for familier på tur. At kunnskapen om fugl kanskje også blir litt bedre, er heller ikke å forakte.

I fjor var første året at rebusen ble arrangert.

– Det kom inn cirka 170 svar. 68 av disse hadde svart riktig på alle de ti oppgavene. Vi legger ikke lista høyere i år. Alle skal kunne klare å svare riktig. Ta med deg en lapp fra postkassen i starten av turveien, og legg svarslippen i postkassen som er satt opp ved Linken. Vi har valgt å avslutte ved Linken av hensyn til de som går turen med barnevogn, forklarer Hadland og Sleveland.

I fjorårets svarboks lå det svar underskrevet av turister fra både Tyskland og Nord-Norge, i tillegg til alle lokale.

– Gjennom hele sommeren vil vi passe på at det ligger spørsmålslapper i kassen, men alle må huske å ta med seg sin egen penn, minner Hadland.

Alle de ti fuglene som spørsmålene handler om, er fugler som finnes på Eigerøy.

– Har man øynene åpne og følger med, vil man kunne se mange av fuglene i nærområdet, sier Sleveland.

Det vil være mulig å delta i konkurransen helt fram til siste helga i september.

– Svarene samler vi inn etter hvert og til slutt trekkes det ut en heldig vinner som får boka "Fugler i Norge". Vi trekker også en andre- og tredjeplass, forteller Hadland.

Tilbakemeldingen fra de som deltok i konkurransen i fjor, er gode.

– Mange synes det er kjekt å ha noe ekstra å engasjere seg med på turen. Vi kjenner også til at noen har brukt rebusen som en avslutning på et barne- eller familieselskap. Det synes vi bare er kjekt, sier Arne Hadland og Ivar Sleveland

Nøkkelord

Siste nytt i Eigersund

Bubilparkering i Årstaddalen til sommaren
ANNONSE
Meir livsstil enn jobb å vera pastor
 
Stor støypejobb på Kaupanes
Gang- og sykkelvei klar for asfalt
Tett på Jorunn Aurdal Baardsen: Har overskudd av omsorg
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE