Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forsikringsselskapet nekter å betale

Forsikringsselskapet nekter å betale

Skadene etter lekkasjen ved Grøne Bråden skole i nyttårshelga kom på cirka 500.000 kroner. Kommunen har så langt måttet dekke hele beløpet selv. FOTO: Erling Svensen

Eigersund kommune og forsikringsselskapet Protector har siden januar vært uenige om hvem som skal dekke utgiftene etter vannlekkasjen på Grøne Bråden skole. De har ennå ikke kommet til enighet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2014 kl 15:16

Etter nyttår var det en vannskadet bygning som ventet elever og lærere på Grøne Bråden skole. Flere av elevene måtte flyttes inn i midlertidige klasserom på grunn av skadene på skolebygningen. Forsikringsselskapet ser på saken som et unntak fra kontrakten, og vil ikke betale en eneste krone for skadene. Dette er Eigersund kommune sterkt uenig i.

- I det siste har jeg stilt spørsmål til Protector forsikring om hva de egentlig mener med svarene sine når de sier at dette ikke er en forsikringssak. De har vært lite imøtekommende og forståelsesfulle i denne saken, sier Helge Waage, bygg- og eiendomsjef i Eigersund kommune.

Kommunen har engasjert en egen takstmann, noe forsikringsselskapet har godkjent. Reparasjonsarbeidet på skolen er ferdig, og i første omgang er det kommunen selv som har dekket utgiftene på om lag 500.000 kroner.

- Vi kommer til å gå videre med dette dersom forsikringsselskapet ikke vil samarbeide, sier Waage.

Ifølge forsikringsselskapets takstmann skyldes skadene dårlig byggarbeid og manglende vedlikehold. Kommunen mener skadene kommer av den kraftige vinden og nedbøren i vinter. Fredrik Messel, som er direktør for skadeoppgjør i Protector, sier saken ikke er avsluttet.

- Jeg har bedt om å få oversendt den nye taksten fra kommunens egen takstmann. Vi kommer til å ta den nye rapporten i betraktning. Dersom det skulle vise seg at takstmennene til Protector og Eigersund kommune er uenige, vil vi måtte veie de to rapportene opp mot hverandre. Selv har jeg ingen faglig mening om hva som er rett, sier Messel.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!