Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

KrF sa nei til Bar-tender

KrF sa nei til Bar-tender

VIL STARTE MUSIKKBAR: Frank Wetteland og Atle Mong vil skjenke i de tidligere lokalene til Dalane Brygghus, Barbar og Go kvell-bar. Flertallet i formannskapet er positive til søknaden.

Kristelig Folkeparti ville nekte Bar-tender skjenkebevilling, men fikk ikke flertall i formannskapet. I kveld tar kommunestyret stilling til søknaden.

Tekst:

Publisert:

Serveringsstedet som er under etablering i Storgaten i Egersund, i de tidligere lokalene til Dalane Brygghus, Barbar og Go kvell-bar, har søkt bevilling for øl, vin og brennevin. Da formannskapet behandlet saken tok Solveig Ege Tengesdal (KrF) til orde for at søknaden bør avslås.

- Jeg kunne ha argumentert med kun sosialpolitiske hensyn, men i dette tilfellet er det også næringspolitiske hensyn som tilsier at vi bør si nei. Over tid har det vært forsøkt å drive utesteder i disse lokalene, uten å lykkes. Samtidig vet vi at andre innen samme næring sliter med å få drifta til å gå rundt. KrF vil ha ned det totale forbruket av alkohol og samtidig styrke de eksisterende utestedene, argumenterte gruppelederen.

Hun viste også til at det bor en del folk i området rundt lokalene der Bar-tender har planer om å drive utested.

- Også hotellet har rom rett i nærheten. Det er krevende å få alt dette til å gå ihop, påpekte Ege Tengesdal.

Bjørn Carlsen (H) var ikke enig med KrF og ga uttrykk for at han ble litt satt ut av argumentasjonen.

- KrF vil nå blande seg inn i hvem som ønsker å starte virksomhet, og hvor de skal lokalisere den. Det synes jeg er en farlig vei å begi seg ut på. Jeg synes ikke at vi skal blande inn den typen forhold, sa Carlsen.

- Jeg viste til «både og» - ikke bare næringspolitiske hensyn, men også sosialpolitiske. Jeg mener det er spesielt hvis vi ikke skal kunne mene noe om slike ting i en sammenheng som dette, kvitterte Ege Tengesdal.

Odd Stangeland (Ap) viste til at Arbeiderpartiet tidligere har vært med på å innføre skjenketak i Eigersund.

- Men vi har ikke satt noe skjenketak i denneperioden. Arbeiderpartiet synes det er flott med ny aktivitet og næring i disse byggene. Når det gjelder bråk, er det verdt å bemerke at da Barbar hadde vakter utenfor sitt lokale i samme bygg, var det også roligere rundt et gatekjøkken litt lenger borti gata. Det er vel kanskje der det meste av bråket kommer fra i helgene. Vi har en utfordring når det gjelder støy i sentrum i helgene, men det er uavhengig av aktiviteten i bygget hvor Bar-tender har planer om å starte opp, argumenterte Stangeland.

Kun KrF stemte for å si nei til søknaden fra Frank Wetteland og Atle Mong, som gjennom selskapet MW Invest AS har planer om å starte ny musikkbar i to etasjer. De ønsker å skjenke øl og vin til klokka 01.30 og brennevin til klokka 00.30. Det er også søkt om tillatelse til uteservering. Bar-tender er blitt enige med naboen Lille India om hvordan uteserveringen skal organiseres.

Kommunestyret gjør det endelige vedtaket i saken.

Se bildet større

Solveig Ege Tengesdal, KrF

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!