Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Må i fengsel for tippebedragerier

Må i fengsel for tippebedragerier

 

En mann i 40-åra, opprinnelig fra Eigersund, er blant annet funnet skyldig i en lang rekke tippebedragerier.

Tekst:

Publisert:

Stavanger tingrett har dømt mannen til fengsel i fire og et halvt år, melder Rogalands Avis. Straffen er i tråd med påstanden fra aktor.

Den utflyttede eigersunderen tilsto i retten at han hadde bedratt en rekke tippekommisjonærer og kjøttleverandører for millionbeløp. Bakgrunnen for handlingene var spilleavhengighet. Flere av bedrageriene gjennomførte han ved å dra ut nettverkskontakten til betalingssystemet hos tippekommisjonærene, slik at systemet slo over på reserveløsning. Han brukte også kort det ikke var dekning på. I andre tilfeller ringte han og kjøpte spill på kreditt.

I perioden desember 2012 til januar/februar i fjor lurte han til seg til sammen 4.608 kilo kjøtt og scampi, som han solgte videre til diverse restauranter i Sør-Rogaland.
Mannen ble i tillegg dømt for å ha tappet egne firma for millionbeløp, og for overtredelser av regnskapsloven.

Under straffeutmålingen la retten vekt på at den utflyttede eigersunderen også tidligere er dømt for tilsvarende forhold, melder Rogalands Avis.

Ett år av fengselsstraffen ble gjort betinget med ei prøvetid på fem år. Mannen kan også trekke fra 195 dager i varetekt. Totalt må han betale drøyt en million kroner i erstatning til 18 ulike fornærmede. Han fikk også inndratt en halv million kroner.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!