Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nei til å stemma 
ved val, men jorda er «deilig»

Nei til å stemma 
ved val, men jorda er «deilig»

FOTO: Keth Odland

Samfundsstyret står fast på at medlemmer i Samfundet bare kan gifta seg med kvarandre, og at det ikkje er tilrådeleg å stemma ved offentlege val.

Tekst:

Publisert:

Eitt av dei andre boda som er vurdert på ny av Samfundsstyret, er forbodet mot å gifta seg med nokon utanfor kyrkjelyden. Her fastheld styret at dei bare kan akseptera at medlemmer giftar seg med kvarandre, og at ein utanforståande person som vil gifta seg med ein medlem i Samfundet, må melda seg inn i kyrkjelyden før ekteskap kan bli aktuelt.

Leiarane grunngir dette med å visa til 1. Mosebok. Der står det om Esau at han, ved å gifta seg med «to kvinner som ikke tilhørte Guds folk», påførte foreldra sine «hjertesorg». Også andre bibelsitat leier Samfundsstyret til å konkludera med at «ut fra det Bibelen lærer oss, er det imot Guds vilje at kirkens folk inngår ekteskap med personer utenom den sanne kirke».

Samfundsstyret har óg sett med nye auge på spørsmålet om deltaking i offentlege val, men har bestemt at dét bør medlemmer av kyrkjelyden avstå frå.

Av protokollen som Fædrelandsvennen siterer frå, framgår det at «Samfundsstyret mener at den politiske ledelse vi har i landet vårt nå, er preget av partivesen, og partiprogrammene som de enkelte partiene arbeider ut ifra, inneholder momenter som går imot Bibelen. Derfor kan ikke Samfundsstyret råde menigheten til å delta i offentlige valg.»

Derimot har Samfundsstyret kome fram til at det ikkje lenger skal vera forbod mot å syngja «Deilig er jorden» i kyrkjelyden «selv om jorden er forbannet på grunn av menneskenes synd». I tillegg har styret bestemt at dei skal arbeida vidare med spørsmålet om hårklypp med sikte på å koma fram til eit vedtak som kan erstatta det gamle forbodet. Det nye vedtaket skal ta utgangspunkt i 1. Korintarbrev kapittel 11, der det står om kvinna at «hvis hun ikke vil ha noe på hodet, kan hun like godt klippe av seg håret! Men når det nå er en skam for en kvinne å klippe eller barbere av seg håret, da må hun ha noe på hodet.»

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!