Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Priser opp mot 11 millioner

Priser opp mot 11 millioner

KONTRASTER: Slik vil de åtte nye boligene bli liggende i terrenget opp mot Kråkefjellet.

- Dette blir eksklusive boliger med flott utsikt. Det vil gjenspeile seg i prisen, sier daglig leder Tor Inge Larsen i Larsen & Bjørkeland AS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2014 kl 11:12

Det er mer enn ti år siden arbeidet med å vurdere hvordan det kunne anlegges et nytt boligfelt ved Nyvollsveien i Hafsøy startet. Nå er man klar for byggefasen. I løpet av mars er det ventet at kommunen vil byggegodkjenne boligene. Hovedplanen for feltet er forlengst godkjent.

Har brukt god tid

- Verken grunneieren eller vi har hatt hastverk. Tvert imot så har vi ønsket å bruke god tid på å planlegge feltet, fordi vi ønsker at resultatet skal bli best mulig, Nå har vi en løsning vi mener er meget godt tilpasset områdets kvaliteter og som vi tror det blir mulig å selge, sier Tor Inge Larsen.

- Arbeidene med vei, vann og kloakk starter i løpet av kort tid. Det skal også lages en ny pumpestasjon som skal forsterke trykket både for de nye boligene vi skal bygge og for eksisterende boliger på Kråkefjellet, sier Larsen.

Betongarbeidene starter etter planen i høst. Hele infrastrukturen skal gjøres ferdig uavhengig av salgsprosessen. Det blir plass til åtte eneboliger med et areal på fra 130 til 294 kvadratmeter. Tomtestørrelsen varierer fra 400 til 690 kvadratmeter. Tor Inge Larsen regner med at innflytting i ferdige hus ligger et år fram i tid. Det er allerede flere som har meldt sin interesse for tomt i dette området. Salget av starter i begynnelsen av mai.

Høyt prisnivå

- Dette er eksklusive tomter med flott utsikt. Prisen gjenspeiler kvaliteten på området og de boligene som skal bygges. Husene får høy standard og de skal leveres nøkkelferdige. Det er også lagt vekt på at de skal kreve lite vedlikehold, sier Tor Inge Larsen.

Han sier at prisene antydningsvis vil ligge i spekteret fra 6,7 millioner til 10,7 millioner kroner.

Husene er tegnet med et moderne uttrykk som bryter klart med trehusbebyggelsen i nabolaget.

- Det er ingen enhetlig stil på bebyggelsen rundt det nye feltet. Vi prøvde ulike løsninger før vi falt ned på den som nå er valgt. Det er lagt stor vekt på at husene skal være moderne med store glassflater som gir godt lys og maksimale muligheter for å utnytte utsikten, sier Tor Inge Larsen.

Enhetlig uttrykk

Kommunen har bedt utbyggeren legge til grunn at den nye bebyggelsen får et enhetlig uttrykk.

- Det har vi tatt til følge. Dette er ikke et område hvor hver enkelt kan realisere sitt drømmehus i sin foretrukne stil, sier Tor Inge Larsen.

Ett eksisterende hus skal rives, og én av de åtte nye eneboligene skal plasseres på tomten som da blir frigjort. Det skal opparbeides et park- og lekeområde, en gangsti til Nyvollsveien og en til friområdet på Kråkefjellet.

Det nye feltet får utkjørsel til Kråkefjellveien. Avkjørselen fra Hafsøyveien til Kråkefjellveien skal forbedres noe, og det skal også gjøres tilpasninger ved avkjørselen fra Kråkefjellveien til det nye feltet.

Se bildet større

STORE FORVENTNINGER: Tor Inge Larsen har allerede registrert stor interesse for feltet hvor det snart er klart for salgsstart.

Se bildet større

OFFENTLIG VEI: Det skal anlegges offentlig vei fram til alle åtte boenhetene.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!