Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sovnet bak rattet og havnet i grøfta

Sovnet bak rattet og havnet i grøfta

FOTO: Sylvie A. Skadberg

Ei egersundskvinne i 70-årene er dømt til å betale en bot på 8.000 kroner for å ha duppet av mens hun kjørte bil. Hun fikk også inndratt førerkortet i seks måneder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2014 kl 15:14

Kvinna fortalte i retten at hun ikke var trett da hun begynte å kjøre. Men etter en stund kjente hun trettheten snike seg innpå, og tenkte at hun snart skulle stoppe for å hvile. Så langt kom hun ikke. Hun blundet av et lite øyeblikk. Bilen, som var på vei til Egersund fra Bryne, havnet i grøfta, der den trillet rundt én gang før den landet på hjulene. Verken kvinna som kjørte, eller passasjeren hun hadde med seg, ble skadet.

For å ha kjørt bil i en tilstand der hun ikke var skikket til å kjøre på en trygg måte, ble kvinna ilagt en bot på 8.000 kroner. Hun får ikke lov til å sitte bak rattet de neste seks månedene. Hun erkjente seg ikke straffskyldig, fordi hun mener at hun ikke var trett da hun satte seg i bilen, men godtar botens størrelse. Derimot mener hun at seks måneder uten førerkort er svært lang tid. Den eldre kvinna fortalte at hun er lite mobil og derfor avhengig av bil i det daglige, for eksempel når hun skal handle mat.

Retten betviler ikke at beslag av førerkortet vil medføre praktiske ulemper for kvinna, men kan ikke se at virkningen i denne saken er vesentlig mer byrdefull enn det som normalt må påregnes.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!