Over 800.000 kroner i minus for EIK

Idrettsparken på Husabø. FOTO: Olaf Omdal

To heltidsansatte trenere har kostet EIK fotball dyrt. Derfor blir regnskapet for 2015 gjort opp med et driftsunderskudd på et sted mellom 800.000 og 900.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

EIK-ledelsen har tidligere uttrykt at klubben ikke skulle bruke penger klubben ikke hadde. Klubben har imidlertid hatt solide overskudd de fem foregående åra. Derfor vurderte ledelsen muligheten for å kunne kjempe helt i toppen av 2. divisjon som svært gode. Magnus Powell og Mattias Nylund ble ansatt som henholdsvis trener og spillerutvikler, begge på heltid, før forrige sesong. I tillegg ble det kjøpt inn en del utstyr etter ønske fra trenerne. Dette har kostet dyrt.

– Heldigvis har vi hatt pengene, slik at vi har kunnet gjøre opp våre forpliktelser. Derfor slipper vi å låne penger for å betale for oss. Tross underskuddet har vi hatt god økonomikontroll. Det er heller ingen kontantkrise, opplyser Kenneth Andersen, daglig leder i EIK fotball.

Fikk mye igjen

Han synes også at EIK har fått mye igjen for satsinga. Det var først på oppløpssida klubben tapte opprykket på bekostning av Ull/Kisa.

– Trenerne gjorde en god jobb. De bidro absolutt til de gode resultatene. Vi fikk også mye igjen med å ha to heltidsansatte og veldig engasjerte trenere, understreker EIK-fotballens daglige leder.

Det forholdsvise store underskuddet kom heller ikke som en overraskelse.

– Vi fikk en tidlig indikasjon på at vi kom til å gå i minus for 2015, fortstetter Andersen.

Ny sponsorlogo

To heltidsansatte trenere er heller ikke hele årsaken til at EIK fotball går i minus.

– I tre år har vi fått 300.000 kroner i støtte til vårt flyktningprosjekt. Vi hadde budsjettert med en videreføring. Slik ble det dessverre ikke, forklarer Andersen.

Hovedsponsoren skiftet navn i løpet av sesongen. Derfor valgte klubben å bytte ut alt av drakter og windbreakere for å få på logoen til sponsoren. Det kostet 450.000 kroner.

– Dette er penger vi sparer på årets budsjett. Vi har vært opptatt av at våre spillere skal være skikkelig utstyrt. Det er også viktig at alle, uansett, skal kunne spille for oss. Den enkelte families økonomi skal ikke være avgjørende. Derfor tar klubben kostnadene, fortsetter Andersen.

Bommet på NM

Fotballavdelingen fikk også ekstra utgifter da Marcel Wawrzynkiewics ble hentet inn for å erstatte Lillestrøm-aktuelle Martin Falkeborn. Den overgangen ble det ikke noe av før sesongen var over. Det påførte EIK ekstra lønnsutgifter.

A-laget har i flere sesonger kommet videre i NM. Slik ble det ikke i fjor. Sola sendte tigrene ut av cupen allerede i første runde.

– For første gang hadde vi faktisk budsjettert med større inntekter fra NM enn det vi fikk. De var basert på at vi skulle overleve første runde. Dermed tapte vi inntekter som vi hadde forventet, sier Andersen.

Høyt sponsorbudsjett

Til årsmøtet 17. mars har EIK-ledelsen tatt høyde for underskuddet på 2015-regnskapet. Der kommer det også fram at sponsorinntektene i år vil passere fem millioner kroner. Det er Andersen godt fornøyd med i ei tid der næringslivet er preget av oppsigelser og permitteringer.

– Vi har allerede tatt grep og legger fram et budsjett for 2016 med balanse i drifta. Utgiftene til trenerne blir atskillig lavere. Maurice Ross er for eksempel ansatt i en 30-prosentstilling, uten at det betyr at vi har lagt ned ambisjonsnivået. Målet er fortsatt å kjempe helt i toppen av 2. divisjon. Det mener jeg også at vi har gode muligheter for å klare. Stallen er minst like sterk denne sesongen som den Powell rådde over i fjor, understreker Kenneth Andersen.

Status som kvalitetsklubb

– Hva så om det skulle bli opprykk til 1. divisjon?

– Det må vi vurdere når det eventuelt blir aktuelt. Da er det blant annet støtte å hente fra fotballforbundet, sier Kenneth Andersen.

Han gleder seg ellers over at EIK har fått status som kvalitetsklubb.

– Det har vi jobbet lenge med. Hele organisasjonen er gjennomgått Derfor var det kjekt at vi lykkes. Det betyr at vi har en god organisasjon; at ting og tang er på stell, sier Kenneth Andersen.

Siste nytt i Eigersund

Bubilparkering i Årstaddalen til sommaren
ANNONSE
Meir livsstil enn jobb å vera pastor
 
Stor støypejobb på Kaupanes
Gang- og sykkelvei klar for asfalt
Tett på Jorunn Aurdal Baardsen: Har overskudd av omsorg
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE