Sykkelproffer lager folkefest

Thor Hushovd inntar Egersund søndag formiddag sammen med en rekke både norske og utenlandske sykkelstjerner. FOTO: Digitalsport

Liv og røre i Egersund sentrum kan gi flere Tour des Fjords-starter.

Tekst:

Publisert:

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

Det er nemlig kamp om startstedene i Tour des Fjords. Derfor er det ingen selvfølge at Egersund blir valgt neste år.
– Egersund må vise at de fortjener å være startsted. Skal det bli en suksess søndag, er helt avhengig av at folk stiller opp og skaper liv og stemning, slik at proffene får en god opplevelse som de kan formidle videre til sine miljøer, sier Roy Hegreberg, daglig leder i Tour des Fjords.

Kjetil Torgersen i Dalane Sykleklubb er helt enig.
– Tour des Fjord-deltakerne vil sette sitt preg på bybildet når de ankommer Egersund. Det bør være interessant for publikum å se hvordan proffene forbereder seg, sier Kjetil Torgersen.
Han legger til: – Det er stor stas å være start- eller målby i et så stort ritt. Derfor håper jeg at dalbuen vil kjenne sin besøkelsestid og være kreative og kle seg ut, slik at vi får en festlig ramme rundt arrangementet.

Lagene kommer til byen rundt halvannen time før starten klokka 13.00, med sine busser, lastebiler og servicebiler. Da blir det innskriving og presentasjon fra scenen. Samtidig gjør de seg klar til rittet.
Det er starten på den fjerde og siste etappen i Tour de Fjords som er lagt til Nytorget i Egersund. Derfra sendes deltakerne på vei mot Stavanger på fylkesvei 44. På Brusand settes kursen mot Kartavoll og Undheim.

Det er sterke løpere som stiller i Tour de Fjords, som starter i Valle fredag. Thor Hushovd, som vant Arctic Race forrige helg, kommer. Det samme gjør Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff, i tillegg til flere ryttere som gjorde det bra i årets Tour de France.
Hegreberg og Torgersen håper på bedre værutsikter enn det som er meldt. Om prognosene fra yr.no og storm.no slår til, skal det regne i Egersund søndag formiddag. Temperaturen blir imidlertid brukbar, rundt 15 grader.

Men det er ikke bare proffrittet som starter fra Egersund. Allerede klokka 9.00 sendes første pulje i Tour des Fjords Classic av gårde, for øvrig i samme løype som proffene. Blant de rundt 500 deltakerne finner vi rundt 30 lokale navn.

Etappene:
Tour des Fjords
1: Fredag fra Valle til Stavanger, 180 km, |pluss to ganger 11 km
2: Lørdag fra Hjelmeland til Forsand, 100 km
3: Lørdag fra Risavika til Stavanger, 24 km |(lagtempo)
4: Søndag fra Egersund til Stavanger, 153 km, |pluss tre ganger 10,5 km

Turrittet Tour des Fjords Classic
Søndag fra Egersund til Stavanger, 153 km |(i samme trasé som proffene)

Nøkkelord

Siste nytt i Eigersund

Bubilparkering i Årstaddalen til sommaren
ANNONSE
Meir livsstil enn jobb å vera pastor
 
Stor støypejobb på Kaupanes
Gang- og sykkelvei klar for asfalt
Tett på Jorunn Aurdal Baardsen: Har overskudd av omsorg
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE