Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

"Fortsatt konger innen norsk rock"

I Was A King. Fra venstre: Ole Reidar Gudmestad, Anne Lise Frøkedal og Frode Strømstad. FOTO: Vibeke Heide

I Was A King har fått gode kritikker også før, men overgår nesten seg selv med plate nummer fem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.03.2014 kl 15:21

VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK P3, Dagsavisen, Bergensavisen og Stavanger Aftenblad mener alle at "Isle of yours", som ble sluppet fredag, står til terningkast fem.

"Fortsatt konger innen norsk rock," konkluderer Aftenposten, som mener at I Was a King har laget en "gjennomført skive hvor låtene glir naturlig over i hverandre, og det føles naturlig å trykke på play igjen når den er ferdigspilt."

Les Dalane Tidendes intervju med Anne Lise Frøkedal i I Was A King her.

VG bruker begreper som "forlorent aristokratisk" og "barokkpop-elegante sanger" for å beskrive albumet og mener at kontrastene de to frontfigurene i mellom gir plata en interessant dynamikk.

Dagbladet gjør det klart at hovedtyngden av låtene fortsatt "ligger i et duggfriskt landskap mellom forsiktig fuzza og mer pyntelig powerpop, vestkystrock og psykedelisk pop; et landskap bandet kjenner som sin egen bukselomme og håndterer upåklagelig."

Stavanger Aftenblad melder om "mørke skyer på den blå pophimmelen" og synes at "Isle of yours" er en variert plate som viser bredden i det I Was A King behersker til fulle.

Bergensavisen skriver om "nye lyder i byen" og slår fast at gruppa åpner opp og inviterer inn nye momenter i lydbildet - med stort hell. Dagsavisen er inne på det samme og velger tittelen "Kongelig pop" på anmeldelsen. "I Was A King har vært konstant imponerende og underholdende gjennom sine tre første album. Med det fjerde skjer det igjen. Med en kontinuerlig utvikling som tar dem videre fra den mest skurrende alternative popen, til et mer fleksibelt uttrykk," skriver anmelder Geir Rakvaag, som i likhet med flere av de andre avisene påpeker at Anne Lise Frøkedal stadig får mer plass ved sida av gruppas grunnlegger, eigersunderen Frode Strømstad.

Et par firere på terningen har også kommet I Was A Kings vei. Både Adresseavisen og Fædrelandsvennen nøyer seg med denne karakteren. Sistnevnte bemerker at kritikerne stort sett har jublet hele veien for I Was A King, men det store publikummet har likevel holdt seg unna. "Slik vil det nok fortsatt være når det gjelder dette bandet fra sørvestlandet," hevder Fevennen.

Mest positive av alle er kanskje NRK P3. Anmelder Jørgen Hegstad, som blant annet er prosjektleder for P3 Urørt, trekker trådene tilbake til gruppas forrige plate, "You love it here", som han betegner som en av de beste gitarpopplatene på verdensbasis de siste fem åra. "Den var konsis og relativt homogen: de fleste låtene fulgte samme formel, og den ble fullendt på en måte svært få band har klart. Det som gjør "Isle of yours" så bra, er derimot det motsatte," skriver Hegstad, som viser til at den "kjappe, enkle fuzzpoplåten går hånd i hånd med komplekst arrangerte ballader i en uimotståelig kompott av inspirerte melodier".

"Isle of yours" er utgitt av K. Dahl Eft. og Warner Music Norway.

I Was A King består av Frode Strømstad fra Eigersund, Ole Reidar Gudmestad fra Bjerkreim og Anne Lise Frøkedal fra Oslo. Alle tre bor for tida i Oslo.

Gruppa debuterte med "Losing good for something better" i 2007. Bandet har vært Spellemann-nominert to ganger, for "You love it here" (2012) og "Old friends" (2010).

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!