Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spiller flest konserter på visefestivalen

Spiller flest konserter på visefestivalen

TRAVEL MUSIKER: Erlend Aasland (36) spiller i 10-12 band og har vært med og spille inn 40 album siden 2000. Han skal opp på scenen hele sju ganger under årets visefestival. FOTO: Eirik Halvorsen

Erlend Aasland vil ikke gå med på at det er han som styrer programmet på visefestivalen. Men han skal spille sju konserter, og i år er det ingen av dem som krasjer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.07.2015 kl 09:55

– Det er kanskje rekord i år, mener Erlend Aasland.

Han har vært travel på visefestivalen før, men sju konserter er et høyt antall, selv for ham.

Musikeren fra Sandnes spiller i 10-12 band, og da blir det gjerne travelt.

Under intervjuet var det fremdeles usikkert hvordan han skal komme seg til Egersund, men én ting er sikkert; med sine ni instrumenter trenger han en stor bil.

Variert
Torsdagen spiller Aasland først sammen med Tønes, hvor han har vært med som instrumentalist de siste sju åra.

– Jeg synes jo det er veldig fint. Jeg setter pris på Frank som låtskriver, forteller han.

To timer etter Tønes begynner å spille, skal Aasland stå på scenen med Olav Larsen & the Alabama Rodeo Stars. Da blir det country fra Sandnes.

Deretter blir det sjømannsrock med Cpt. Biff and the Seamen.

– Det er en kamerat av meg som solgte leiligheten sin, reiste til Karibien, skrev masse sanger om det han opplevde der, kom hjem og dannet dette bandet, forklarer Aasland.

Ikke for travelt
På fredagen spiller sandneskaren med Aaslandbros, et tributeprosjekt til Johnny Cash. Her er han selv frontfigur og spiller sammen med brødrene sine.

– Jeg er kanskje over gjennomsnittet glad i Johnny Cash, forteller Aasland.

På fredag blir det også en liten ekstrakonsert med Randi Tytingvåg i kirka.

I utgangspunktet skal han ikke spille mer enn to konsert lørdag kveld, denne gang sammen med kona i country- og folk-duoen Bluebird’s ghost, og med Randi Tytingvåg trio – et av hans favorittprosjekter for tida, som han jobber mye med.

– Det må være såpass, slår Aasland fast.

Han synes ikke det blir for travelt.

– Det er kort vei mellom scenene. Det eneste dumme er at jeg ikke får sett så mange konserter selv.

Tøff festival
Årets program har han ikke fått sett så nøye på. Han innrømmer at han ikke hadde full oversikt over hvilke av hans egne band som skulle spille, før han leste festivalprogrammet i avisa. Men etter en rask titt, har han funnet mange godbiter han gjerne skulle fått med seg, som Mary Gauthier, Johnny Red & the Prayer House People, Frøkedal og Familien, Einar Stenseng, The New Mendicants og Teeny Grownups.

– De har et veldig variert og bra program med god variasjon mellom lokale, nasjonale og internasjonale band. Visefestivalen har aldri vært redd for å gå for ukjente band. Det er veldig tøft, sier Aasland.

Han synes konsertene kunne begynt ennå tidligere enn de gjør i år.

– Hadde de begynt i femtida, kunne det vært lettere å få med seg flere konserter, og man kunne fått et jevnere program, tror musikeren.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!