Ein hyllest til den gode melodien

Ein hyllest til den gode melodien Det er gildt når dalbuar får det til. Men det er ikkje bare derfor eg melder denne plata. Frode Strømstad og hans kameratar og spelemenn har klart å laga ei plate som ikkje bare du og eg, men mange gode menneske frå innland og utland vil høyra på og snakka om i tida framover. Plate: I Was A KingPlateselskap/distribusjon: Hype City/VMELengd: 31,28Augneblinken: 1,16 inn i "It's all you", når bandet kjem med etter Sufjan Stevens sin pianointro. Det går ikkje an å sitja stilt då! I Was A King er hovudsakleg Frode Strømstad frå Egersund, Anne Lise Frøkedal frå Etne og Håvard Krogedal frå Sandnes. Med seg har dei ei rekke gode hjelparar, slik som Sufjan Stevens, Gary Olson, Daniel Smith og moiaren Emil Nikolaisen. Alle desse har spelt på Egersund Visefestival sin alternative scene med banda sine, ein scene som under Strømstad si kunnige leiing har blitt eit mekka for band av denne sorten. Har du til dømes sett I Was A King i levande live på nemnde festival, vil du kjenna igjen mange av songane på denne plata. På "I Was A King" får dei den innpakkinga dei fortener, samtidig som, viktigast av alt, melodien er i sentrum. TIDLAUS POP: Det fins i grunnen bare eit ord for å skildra musikken til I Was A King: pop. Den gode melodien er det sentrale stikkordet. Songar som til dømes "Not like this" og "It's all you" er så fengande at eg ikkje har lyst til å høyra på ei anna plate på lenge. Plata er full av klassiske, tidlause poplåtar som går rett til hjarta. Men innpakkinga er ikkje glatt og polert. Dette er råare og røffare enn den musikken ein oftast høyrer på radioen. Spør du meg, gjer dette musikken ærlegare og meir slitesterk. På same tid som musikken er søt som ein pus, er han rå og massiv som seks elefantar. HELD IGJEN: Det betyr ikkje at det ikkje er radiovennleg. Eg trur fleire av desse songane har det som skal til for å bli såkalla "hits". Musikk av denne typen får oss til å drøyma om sommaren (og neste visefestival). Det er kanskje akkurat det folk treng i ein kald januar. Som andre klassiske pop-snikkarar lever òg I Was A King etter prinsippet om at "less is more". Det er dei færraste songane som tipper tre minutt, og nokre er så korte at det er så vidt ein får ferten av melodien før han er slutt. Av og til er det ikkje så dumt å halda igjen i staden for å overdriva. Det hender at slike band klarer å lura seg opp frå undergrunnen og ut til det breie publikum. I år skal ein ikkje sjå vekk i frå at det kan vera I Was A King sin tur.   Bjørn Tore Birkeland, 29 årOpphaveleg frå Birkeland i Bjerkreim. Bur nå i Stavanger og er lektor i historie. Har skrive om musikk i internettmagasina All in Black Zine, City Slangzine, Spot og fanzina Bjødnamål.Nokre favorittband og -artistar: The Ramones, Screeching Weasel, Teenage Fanclub, The Pogues og Johnny Cash

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon