Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nordsjøkirken eller Filmens Hus?

Nordsjøkirken eller Filmens Hus?

FOTO: Even Bergum

Det mangler ikke på interessenter som ønsker å ta i bruk Doktorgården på Hauge. Avgjørelsen kan komme i mai.

Tekst:

Publisert:

To av interessentene til den ledige bygningen ved Parken er henholdvis pastor i Nordsjøkirken, Bernhard Bruvik, og regissøren bak "Skumringslandet", Paul Magnus Lundø.

Bruvik har nylig henvendt seg til Sokndal kommune og opplyst at de trenger et nytt lokale til virksomheten de driver ut fra Nordsjøkirken i Egersund.

Ifølge Bruvik arbeider Nordsjøkirken forebyggende blant ungdom. I tillegg driver de et senter for rusavhengige. Både unge og andre grupper mennesker kan ha behov for noen å prate med, skriver pastoren i et brev til kommunen. Han håper de har et egnet sted for dem.

Sammen med Tiny Cosmos, som blant annet lager film og musikk i produksjonslokaler på Eia, har regissør Lundø en ide om etablere et Filmen Hus i Sokndal.

Doktorgården ble brukt som base under innspillingen av "Skumringslandet", og Lundø mener bygningen kunne fungere godt som et sted for filminteresserte. Der vil en også ha rom for lagring av diverse utstyr, ifølge regissøren.

Tidligere har flere lag og foreninger meldt fra om at de vil vurdere Doktorgården. Flere av de som holder til på Kultursenteret Gamle skolen mangler nok rom til sine aktiviteter.

– Vi har fått en rekke henvendelser, både fra private og fra organisasjonslivet. Men det er ikke fattet noen avgjørelse ennå om hva som skal skje med Doktorgården, sier oppvekst- og kultursjef i Sokndal, Øystein Løvø.

Blant annet venter administrasjonen på en tilstandsrapport som kan fortelle hvordan det rent teknisk står til med den 86 år gamle bygningen.

– Vi får rapporten ganske snart, og da vil den bli vurdert sammen med alt det andre som angår framtida for Doktorgården, sier Løvø.

Han håper saken blir klar til å legges fram for kommunestyret 5. mai.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!