Mye fyll under Aurefestivalen

FESTIVAL: Det var god takt og tone under Aurefestivalen på dagtid (bildet). Under kveldsarrangementet mente imidlertid skjenkekontrollørene at beruselsesnivået var meget høyt. FOTO: Tom Leif Rusdal

Skjenkekontrollørene som besøkte Aurefestivalens kveldsarrangement, fant mye å sette fingeren på.

Tekst:

Publisert:

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

I rapporten som skjenkekontrollørene fra Rogaland brann og redning IKS har oversendt kommunen, kommer det flere ganger fram at de vurderte beruselsesnivået blant gjestene som meget høyt.

"Flere personer hadde kjennetegn på å være åpenbart og kraftig påvirket av rusmidler. De fleste hadde problemer med å gå, snakket utydelig og virket ufokuserte. Kontrollørene ble stadig skubbet til av gjester som var ustødige og forstyrrende," skriver de.

Flere av vaktene så også at gjester var overstadig beruset, men gjorde ikke noe med det. Heller ikke skjenkeansvarlig hadde noe å påpeke, ettersom gjestene ikke laget noe bråk og oppførte seg fint.

"Vaktene så imidlertid ut til å ta tak i de verste tilfellene, blant andre en mann i 50–60-årene som satt på en benk. Han hadde sovnet og var vanskelig å få kontakt med."

Det ble skaffet taxi til mannen, som også ble fulgt hjem av en vakt.

Skjenkekontrollørene bestemte seg for å følge nærmere med på to av gjestene. Person nummer én, en mann i 30-årene, opptrådte svært høyrøstet. Han hadde en halvspist burger i hånden som han hadde vansker med å spise opp. Han måtte lene hodet bakover for å spise. Det førte til at han mistet balansen og måtte ta flere støttesteg og skubbet da til andre gjester. Han hadde vansker med å fokusere og hadde sløret tale. Etter kontrollørenes mening var gjesten åpenbart påvirket av rusmidler. Da mannen gikk mot baren, fulgte kontrollørene etter for å se hvordan personalet vurderte gjester før salg av alkohol.

I baren fanget gjest nummer to kontrollørenes oppmerksomhet. En mann i 30-årene ba høylytt om to øl. Han var meget ustødig og måtte flere ganger støtte seg til bordet foran seg. Han hadde sløret/ufokuserte og røde øyne og var åpenbart påvirket av rusmidler. Denne mannen fikk servert to halvlitere øl. Betalingen tok flere minutter, da han stadig mistet mynter ned på bordet. Etter betaling gikk han sjanglende bort til person nummer én.

På dette tidspunktet spurte kontrollørene etter skjenkeansvarlig. De ba vedkommende vurdere gjestenes beruselsesnivå. Skjenkeansvarlig svarte at det var mye liv, men lite bråk og at gjestene oppførte seg bra. Noen av de yngste gjestene hadde kanskje fått litt mye, mente vedkommende. Skjenkeansvarlig mente også at gjest nummer to ikke burde ha fått kjøpt de to ølene i baren.

Etter å ha snakket med skjenkeansvarlig, observerte kontrollørene flere situasjoner som de har nevnt i rapporten. Blant observasjonene var to eldre karer som satt på en benk og drakk av ei 0,75 liters romflaske. En vakt tok flaska fra dem. Det ble også noe uro da to gjester ble aggressive. Den ene plukket opp en plaststol og gikk mot den andre personen. Vaktene grep rakst inn og forhindret at situasjonen eskalerte.

Før skjenkekontrollørene forlot stedet, gjentok de at det generelle beruselsesnivået var meget høyt og at flere av gjestene hadde sentrale kjennetegn på åpenbar eller kraftig ruspåvirkning. Det ble også nevnt at vaktene ved flere tilfeller hadde handlet og håndtert gjester på en god måte.

Siste nytt i Lund

Vervesuksess for ny bondelagsleiar
ANNONSE
Avskiltet i promillekontroll
 
Mistenkt for promillekjøring
Oppstart for Friluftskveld i Lund
Mange trafikkulykker på E39 i Lund bekymrer
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE