Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

4,1 meter over havet

4,1 meter over havet

Tilpassingen av fundamentet til Tyskerbrua foregikk for fullt på torsdag. Toppen av fundamenter ser ut til å bli på nivå med toppen av naboenes gjerder. FOTO: Egil Mong

Prosjektleder for flomsikringen av Lundeåne opplyser at Tyskerbrua skal ligge 4,1 meter over havet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 11:27

Torsdag ble de siste steinblokkene som utgjør fundamentet for Tyskerbrua, lagt på plass mellom husene ved Nyeveien. Arbeidet med å tilpasse steinene pågår for fullt.

Eierne på begge sider av inngangen til brua har påpekt overfor Eigersund kommune at de misliker høyden på den nye brua. Det er sagt at den skal være 1,4 meter høyere enn den brua som ble tatt av flommen. Naboene reagerer på at deres eiendommer blir mye mer utsatt for innsyn fra de som skal krysse Lundeåne på brua.

– Jeg har spurt om litt mer detaljer angående høyden, da jeg synes det ser ut for muligens å bli enda høyere enn antydet. Svaret jeg fikk var at brua skal ligge 4,1 meter over havet, sier Kirsten Drange, som er eier av det ene nabohuset til Tyskerbrua.

Brua skulle opprinnelig monteres ferdig midt i denne måneden. I forrige uke ble det slått fast at denne operasjonen er forsinket til midt i desember.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!