Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpnet kokeboksalg med kake

Åpnet kokeboksalg med kake

FOTO: Sylvie A. Skadberg

For første gang gir gatemagasinet Asfalt ut bok i Rogaland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 17:03

Gatemagasinene har i flere år solgt julebøker i Trondheim, Oslo og Bergen.

– Vi har hengt noe etter i Rogaland, men nå var det på tide med ei bok også her, sier Are Steffensen, miljøarbeider ved Fyrlyssenteret i Egersund, hvor Asfalt har sitt salgskontor.

Boka er ei kokebok med oppskrifter på retter hentet fra kafeer og restauranter i Rogaland. Blant annet har Hauen kro i Egersund bidratt med ei oppskrift. Det har også andre velrenommerte spisesteder som Ostehuset, The Shack og Charles & De.

– Boka er dyrere enn magasinet, men ordningen med at selgerne får 50 prosent av salgssummen, er den samme. Vi håper at folk er litt ekstra rause nå før jul og kjøper boka, sier Steffensen.

Fredag formiddag ble salgsstarten markert med kake på Fyrlyssenteret.

Formålet med å erstatte én av de seks årlige magasinutgivelsene med ei bok, er å gi selgerne noe nytt og spennende å tilby, samtidig som boka forhåpentligvis også gir selgerne litt ekstra å rutte med før jul. Inntektene per solgte magasin er 50 kroner, mens inntektene per solgte bok, er på 100 kroner.

– Asfalt betyr så utrolig mye for mange. Det gir mange en mulighet for å skaffe seg ei ærlig inntekt, samtidig som det styrker den enkeltes selvfølelse. Det føles godt å være del av noe større. Asfalt er et alternativ til tigging, prostitusjon og vinningskriminalitet, sier Steffensen.

Asfaltselger nummer ti, Øisten Bjørn Malmberg, har tro på at boka kan bli en suksess. Fredag formiddag var han ivrig etter å komme i gang med salget.

– Jeg har allerede fått bestilling på 12-13 bøker. Nå håper jeg bare at de som har bestilt, kommer og kjøper bøkene sine. Jeg blir å finne på min faste plass ved Amfi Eikunda, smiler han.

Boka blir å få tak i hos alle de fire-fem faste Asfalt-selgerne i Egersund så langt lageret rekker.

– Vi fikk de første 100 bøkene på torsdag. Det kom påfyll av flere bøker fredag og mandag. Nå håper vi bare at boka selger som brennhett hvetebrød, legger Are Steffensen til.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!