Vannbassengan: Arbeidet pågår for fullt

Gravearbeidet pågår for fullt FOTO: Erling Svensen

Arbeidet med nytt høydebasseng i Vannbassengan går som planlagt. Nå arbeides det også med å legge ledning ned til Slettebøvannet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.08.2016 kl 08:17

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

Det er nå snart et halvt år siden arbeidet ute i terrenget ble påbegynt. Grunnarbeidet for høydebassenget er nå ferdig.

– Arbeidet har gått greit og vi er i det store og hele godt i rute i henhold til framdriftsplanen. Høydebassenget skal stå klart til å bli testet i januar. Når det er gjort, kan vi rive det gamle silhuset, sier vei og avløpssjef Annbjørg Elve Skofteland i Eigersund kommune.

Stort basseng

Opprinnelig var høydebassenget tenkt lagt like ved toppen av bakken mellom Første Vannbasseng og Kjerketjødne. Imidlertid ble høydebassenget flyttet inn i terrenget bak silhuset, også kalt pumpehuset. Her er det ryddet vekk skog og masse for å gjøre plass til høydebassenget

Høydebassenget skal bygges under bakken og bli minst mulig synlig. Det skal bygges i betong og romme 3.000 kubikkmeter vann.

Det er Jærentreprenør AS som bygger høydebassenget. Anbudssummen var på 5,7 millioner kroner, uten moms

Lang ledning

Også veien som går fra høydebassenget til Veshovdaveien er i hovedsak ferdig. Det gjenstår å lage ny fundament for lysstolpene som står langs deler av strekningen. Langs resten av veien ut til Veshovdaveien skal det også lages fundament for lysstolper. Det er imidlertid ikke satt av midler til lys på denne delen.

Etter at høydebassenget er ferdig, skal det bygges vannbehandlingsanlegg i det samme området. Trinn tre i prosjektet er å legge råvannsledning fra Revsvatnet til Vannbassengan. Det er en strekning på 8,5 kilometer. Nå er entreprenørene i full gang med å legge ledning i grøft fra høydebassenget og ned til Slettebøvannet. Ledningen skal fortsette langs Slettebøvannet og videre mot Sletthei.

BS Graveservice AS utfører gravearbeidet i tilknytning til det nye vannverket i Vannbassengan. Sokndalsfirmaet fikk tilslaget med et tilbud på 5,3 millioner kroner kroner, uten moms.

Siste nytt i Nyheter

Klubbhuset reiser seg
ANNONSE
Bjerkreim kan tape 1,4 millioner i eiendomsskatt
 
Friluftskurs for ferskinger
Skal bli enklere å søke om bredbåndstøtte
Skrinlegger ikke sjødeponi, foreløpig
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE