Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Barn er gode brannvernambassadører

Barn er gode brannvernambassadører

NYTTIG MORO: Branninspektør i Eigersund brann og redning, Ida Smedstad, skal i løpet av november fortelle skolebarn i Eigersund og Bjerkreim om brannvern og samtidig dele ut årets nyttigste julekalender. FOTO: Sylvie Assersen Skadberg

Alle fjerdeklasser i Eigersund og Bjerkreim inviteres til å være med på brannvesenets julekalender.

Tekst:

Publisert:

Før desember tar til får samtlige fjerdeklasser i Eigersund og Bjerkreim besøk av Ida Smedstad, branninspektør i Eigersund brann og redning. Også noen utvalgte tredje-, femte- og sjetteklasser får besøk og skal lære mer om brannvern.

– Vi deltar i den nasjonale førjulskampanjen "Brannvesenets julekalender". Dette gjør vi for å sikre ei brannfri høytid, forteller Smedstad.


26 brannvesen over hele landet deltar i kampanjen.

Elevene som får besøk fra brannvesenet, er med på en time med brannvernundervisning før de får utdelt en julekalender. Kalenderen inneholder de viktigste rådene for en trygg jul.

– Barna er gode til å videreformidle til foreldre og andre voksne det de lærer. På den måten når vi ut til en stor del av folket, sier Smedstad.

Årets julekalender er bygget opp med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke skjuler det seg en nettadresse til den tilhørende nettkalenderen. Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge. Alle innslag handler om brannforebygging.

Julekalenderkampanjen er utprøvd over flere år.

– Det er dessverre ikke uten grunn at så mange brannvesen setter av store deler av november til skolebesøk. De fleste branner oppstår i boliger, og vi står nå foran en travel og kald adventstid hvor vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter, heter det i meldingen fra brannvesenet.

Det presiseres at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og i orden, og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt.

– Men brannvesenet er mye i kontakt med barn også ellers i året, og vi har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem, legger Ida Smedstad til.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!