Bekymringsfullt forfall

30 av Eigersund kommunes totalt 230 lekeplasser for barn skal nå få en etterlengtet oppgradering. Forfall preger mange av lekeplassene, som tidligere er blitt rustet opp for betydelige beløp. Onsdag skrev Dalane Tidende om lekeplassen på Skoleveien på Lagård i Egersund som alene ble rustet opp for 200.000 kroner senest for tre år siden. Men nå har det gamle plankegjerdet rundt lekeplassen falt helt sammen. Kommunen skylder på manglende penger og bemanning og har ingen planer om å sette opp nytt gjerde. Det kommunen imidlertid velger å prioritere er enkelt vedlikehold av apparater, fjerning av vegetasjon og oppgrusing. Kommunen kommer også til å bytte ut enkelte gamle lekeapparater med nye. For å støtte dette arbeidet er det gitt 450.000 kroner i ekstra bevilgninger. Men disse pengene vil neppe rekke langt. Det er prisverdig at kommunen prøver å gjøre noe, men samtidig er det bekymringsfullt at så mange av kommunens lekeplasser får lov til å forfalle over lang tid. Enkelte kommuner har løst vedlikeholdsutfordringene og begrensede ressurser med å overføre eierskapet av lekeplasser til velforeninger og borettslag. Men vi synes ikke dette er noe godt svar på problemene. Kommunen bør være sitt ansvar bevisst for å ta vare på leketilbudet til de aller minste. I tillegg er det strenge sikkerhetsregler for vedlikeholdsintervaller av lekeapparater og lekeplasser. Vi tror at kommunen derfor, i hovedtrekk, er den beste eieren av offentlige lekeplasser. Det bør dessuten være et offentlig ansvar å etablere og ivareta den "sosiale infrastrukturen" i kommunen. Når kommuner skal spare penger er det ofte lettest å gå løs på de variable kostnadene, pengene som ikke er bundet opp i bygninger og personell. Det kan også være fristende å kutte der protestene er minst og effekten ved manglende vedlikehold først blir synlig over tid. Men slikt er en lite fornuftig forvaltning av offentlige midler. Jevnt og trutt, godt vedlikehold er det som bygger trivsel i nærmiljøene. Skippertakene har vi ikke så mye til overs for, selv om de er aldri så mye særnorske. "Gay is not ok" Pål Rake (20) utfordret i Dalane Tidende onsdag kristne miljøer i homofilispørsmålet. Rake arbeider som sivilarbeider i Filadelfia-menigheten i Oslo, men er selv kritisk til holdningene som mange i menigheten har om homofile. "Gay is not ok" var overskriften på innlegget, og som refererte til hva en amerikansk predikant har sagt og fått øredøvende applaus for i menigheten. Rake skrev innsiktsfullt om et krevende og tabubelagt tema, med utgangspunkt i egne refleksjoner over hva Bibelen sier. Modig, og verdt å lytte til.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...