Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortsatt kritisk for 55-åring

Fortsatt kritisk for 55-åring

FOTO: Ingve Aalbu

Én 55-åring ble torsdag ettermiddag hentet opp av vannet og fløyet til sjukehus etter at en bil havnet i Saglandsvatnet i Bjerkreim. Klokka 11.20 fredag melder Haukeland universitetssjukehus at tilstanden fortsatt er kritisk for mannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.07.2015 kl 11:52

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 17.06. Mannen har kommet kjørende sørover på E39 gjennom Bjerkreim. Bilen har skåret til høyre ut av veien og ned i vatnet like ved en rasteplass.

Ifølge politibetjent Suhaib Khursheed ved Eigersund politistasjon gjorde naboer på Sagland og forbipasserende på E39 en kjempejobb for å få reddet mannen opp av vannet.

— Det ble brukt en traktor og en gravemaskin. Bilen lå i utgangspunktet helt under vann, på to-tre meters dyp. Vitner fikk dratt opp bilen ved hjelp av traktor og gravemaskin. De har gjort en svært god innsats, sier Khursheed.

— Hvor lenge lå mannen i vannet før han ble reddet opp?

— Det er det for tidlig å svare på. Saken vil bli etterforsket ved Eigersund politistasjon. Foreløpig har vi ikke avhørt vitnene grundig. Vi har kun samlet inn personalia og hentet inn forklaringer på stedet, uten å gå i dybden, svarer politibetjenten.

— Ifølge Stavanger Aftenblad er det bremsespor på stedet, kan du bekrefte det?

— Det er noen spor i veibanen, men om det er bremsespor — eller i det hele tatt spor etter denne bestemte bilen — kan jeg ikke bekrefte foreløpig. Det er også spor like ved autovernet. Bilen har gått gjennom autovernet og ut i vannet, forteller Suhaib Khursheed.

Politiet fikk melding om utforkjøringen klokka 17.06 og var på stedet cirka 15 minutter seinere. Da var allerede ambulanse, brannvesen og dykkere i arbeid.

Kort tid etter hendelsen meldte politiets operasjonsleder på Twitter at tre personer var ute i vannet og prøvde å redde opp mannen. Luftambulansen kom til stedet med dykker. Etter at han ble hentet opp, fikk 55-åringen hjerte- og lungeredning på stedet. Det ble også søkt med dykkere i vannet etter eventuelle passasjerer, men det ble etter hvert konstatert at mannen hadde vært alene i bilen.

Litt før klokka 18.00 meldte politiet at én person var fløyet til sykehus med helikopter.

Se bildet større

FOTO: Ingve Aalbu

Se bildet større

En traktor og en gravemaskin ble brukt for å dra bilen inn til land. FOTO: Ingve Aalbu

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!