Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortsatt kritisk for 55-åring

Fortsatt kritisk for 55-åring

FOTO: Ingve Aalbu

Én 55-åring ble torsdag ettermiddag hentet opp av vannet og fløyet til sjukehus etter at en bil havnet i Saglandsvatnet i Bjerkreim. Klokka 11.20 fredag melder Haukeland universitetssjukehus at tilstanden fortsatt er kritisk for mannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.07.2015 kl 11:52

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 17.06. Mannen har kommet kjørende sørover på E39 gjennom Bjerkreim. Bilen har skåret til høyre ut av veien og ned i vatnet like ved en rasteplass.

Ifølge politibetjent Suhaib Khursheed ved Eigersund politistasjon gjorde naboer på Sagland og forbipasserende på E39 en kjempejobb for å få reddet mannen opp av vannet.

— Det ble brukt en traktor og en gravemaskin. Bilen lå i utgangspunktet helt under vann, på to-tre meters dyp. Vitner fikk dratt opp bilen ved hjelp av traktor og gravemaskin. De har gjort en svært god innsats, sier Khursheed.

— Hvor lenge lå mannen i vannet før han ble reddet opp?

— Det er det for tidlig å svare på. Saken vil bli etterforsket ved Eigersund politistasjon. Foreløpig har vi ikke avhørt vitnene grundig. Vi har kun samlet inn personalia og hentet inn forklaringer på stedet, uten å gå i dybden, svarer politibetjenten.

— Ifølge Stavanger Aftenblad er det bremsespor på stedet, kan du bekrefte det?

— Det er noen spor i veibanen, men om det er bremsespor — eller i det hele tatt spor etter denne bestemte bilen — kan jeg ikke bekrefte foreløpig. Det er også spor like ved autovernet. Bilen har gått gjennom autovernet og ut i vannet, forteller Suhaib Khursheed.

Politiet fikk melding om utforkjøringen klokka 17.06 og var på stedet cirka 15 minutter seinere. Da var allerede ambulanse, brannvesen og dykkere i arbeid.

Kort tid etter hendelsen meldte politiets operasjonsleder på Twitter at tre personer var ute i vannet og prøvde å redde opp mannen. Luftambulansen kom til stedet med dykker. Etter at han ble hentet opp, fikk 55-åringen hjerte- og lungeredning på stedet. Det ble også søkt med dykkere i vannet etter eventuelle passasjerer, men det ble etter hvert konstatert at mannen hadde vært alene i bilen.

Litt før klokka 18.00 meldte politiet at én person var fløyet til sykehus med helikopter.

Se bildet større

FOTO: Ingve Aalbu

Se bildet større

En traktor og en gravemaskin ble brukt for å dra bilen inn til land. FOTO: Ingve Aalbu

Siste nytt i Nyheter

Seafood i full gang med utvidelse
Se så smalt det er på fylkesveien!
Advarslenes tid er forbi, nå gis det gebyr i Egersund
Luke #7: Daniel Thengs

I desember skal ordfører Odd Stangeland, i samarbeid med Frivilligsentralen i Eigersund og Dalane Tidende, hedre 24 av de mange som gjør en innsats for andre. Vi åpner én luke hver dag.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!