Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange sitter totalt isolert i Bjerkreim

Mange sitter totalt isolert i Bjerkreim

E39 på Vikeså er fortsatt kjørbar, men det er også forhold for andre framkomstmiddel enn bil. FOTO: Margun A. Hegelstad

Varaordfører Marthon Skårland (H) forteller søndag morgen om stengte bruer, ødelagte veier og store oversvømmelser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2015 kl 12:01

Bjerkreim sentrum:

– Vi har stengt Bjekreimbrua mellom Coop-butikken og Bjerkreim skule. Grunnen er at vannet i elva har begynt å grave ut grunnen under et bolighus like ved brua, vis a vis Coop. Vi frykter at huset kan bli dratt med vannmassene og treffe brua. Folk på kirkesida av elva er nå isolert. Vi vurderer ulike alternativer for å redde huset, men vi kan ikke risikere at det går i elva. Jeg blir på Bjerkreim for å passe på at folk ikke prøver å ta seg over brua. Vi venter også på at mannskaper fra brannvesenet skal ankomme for å holde vakt, sier han.

Fire personar er evakuert fra huset ved brua.

Vikeså sentrum:

– Hele Vikeså sentrum flyter av vann. I kommunehuset står vannet 20 til 25 centimeter opp på veggen. Flere næringsbygg i området er hardt rammet av flommen. Jeg har ikke oversikt over alle skadene per nå, sier Skårland klokka 09.20 søndag.
Vannet flyter også over E39 på Vikeså, men veien er foreløpig ikke stengt.

Se bildet større

Vikeså sentrum flyter. Vannet står rundt 25 centimeter opp på veggen i kommunehuset. FOTO: Margun A. Hegelstad

Holmen:

Beboere i Holmen er isolert. Det er et stort hull i veien ved brua. Den er derfor stengt for all trafikk.

Se bildet større

Holmen bru er stengt, og beboerne i Holmen er blant flere innbyggere i Bjerkreim som er isolert. FOTO: Keth Odland

Tengesdal:

– Her er særlig beboere på sørsida av elva rammet. Vann har blant annet flommet inn i et nytt fjøs. Veien til Tengesdal er stengt. Vi kommer derfor ikke til og vet ikke eksakt hvordan situasjonen er. Vi venter på hjelp fra Heimevernet og håper at de vil klare å ta seg til Tengesdal, sier Skårland.

Beboere på Tengesdal melder om knekte strømstolper. Asfalten på fylkesvei 51 skal ha løsnet fra veien og "flyter" oppå underlaget.
Det ser ut til at det meste av flomvannet i vassdraget kommer via Ørsdalen. Nedre del av bygda er derfor hardere rammet av flommen enn områdene rundt Vikeså.

Ta kontakt:

– Skulle det oppstå en alvorlig krisesituasjon hos noen av de isolerte, kan de ringe 40 00 11 08 eller 95 83 15 65 for hjelp. Da svarer jeg eller fungerende rådmann, legger varaordføreren til.

Nøkkelord

Se bildet større

ENORM: På Tengesdal gikk elva langt over sine bredder tidlig lørdag kveld. Vannføringen i elva er enorm, og, klokka 09.00, fortsatt oppadgående. FOTO: MMS-fot Bjørn M. skadberg

Se bildet større

Brua over til Hegelstad fra fylkesveg 503 var fortsatt kjørbar søndag morgen - for de som våget å ta sjansen. FOTO: Margun A. Hegelstad

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!