Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ble æresmedlem 
i MC-klubb

Ble æresmedlem 
i MC-klubb

PÅ VEI HJEM: Svein Harry Midtbø kjører med Øyvind Nesvåg i sidevogna. Her kjører de over den gamle brua i Sogndalstrand etter en stor dag for Øyvind. FOTO: Even Bergum

For å vise Øyvind Nesvåg hvor stor pris Indian-entusiaster setter på hans store interesse for Indian motorsykkel, ble han æresmedlem i Indian Motorcycle Riders Group Lyngdal-Norway (IMRG) .

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.08.2016 kl 08:25

Han har ikke minst betydd en god del for at interessen for Indian motorsykler har blitt så stor her i distriktet.

Etter en ulykke for mange år siden ble Øyvind sterkt handikappet, rullestolbruker og blind.

– Indian Motorcycle Riders Group Lyngdal- Norway er den første organisasjonen for de med lidenskap for Indian motorsykler i Skandinavia. På den korte tiden den har eksistert, har den allerede blitt veldig populær. Mange i miljøet er imponerte over det brennende engasjementet og den uheldige skjebnen til Øyvind, sier Thorgny Omdahl i IMRG.

Se bildet større

PÅ VEI TIL ØYVIND: Her kommer Viking Ride gruppa over den nye brua på Sogndalstrand på vei for å treffe Øyvind Nesvåg på moloen på Sogndalstrand. FOTO: Even Bergum

Sist helg startet IMRG en langhelgtur som de kalte Viking Ride. Turen gikk fra Lyngdal til bluesbygda Skånevik. Følget bestod av 20 store Indian og Victory motorsykler, med folk fra både Norge og Sverige.

– Turen ble bevisst lagt via Sokndal og Sogndalstrand for å vise Øyvind at MC-gruppen setter stor pris på det han har betydd for dem. Han er godt kjent i Indian-miljøet og har mange MC-venner, sier Thorgny Omdahl fra Sokndal.

God tid i forveien ble det avtalt at Svein Harry Midtbø skulle hente Øyvind på arbeid med hans egen 1936-modell Indian Chief i den spesialkonstruerte sidevognen. Sammen kjørte de to ut til enden av moloen ved renseanlegget på Sogndalstrand. Der satt han i sidevogna og lyttet da følget sakte kom kjørende på veien som går i en stor bue ut til andre siden av moloen. Dette var stort for Øyvind, forteller Omdahl.

Se bildet større

ÆRESMEDLEM: Magne Ingebretsen overrasket Øyvind Nesvåg med å utnevne han til æresmedlem i Indian Motorcycle Riders Group Lyngdal- Norway. Også resten av gruppa ble overrasket av det som fant sted. FOTO: Even Bergum

Magne Ingebretsen, daglig leder i Twin Thunder A/S i Lyngdal, hadde med en stor overraskelse til Øyvind. Han ble utnevnt som første æresmedlem i Indian Motorcycle Riders Group Lyngdal- Norway. Overrekkelsen av medlemskapet, jakkemerket og diverse effekter med symboler fra Indian-motorsyklene, ble en overraskelse for de fleste. I tillegg fikk han et lite smykkeskrin med symboler og Indian-merker. Smykkeskrinet blir ellers kun levert til dem som kjøper helt ny Indian.

– Vi synes det er stort at Øyvind nå kan bli med i sidevogna og ta del i turer i nærmiljøet, sa Magne Ingebretsen.

Seremonien ble ganske rørende for alle som var til stede. Flere av dem som var med, kjente ikke Øyvind og hans skjebne.

Se bildet større

VIKING RIDE: Her er alle som var med på turen fra Lyngdal til Skånevik samlet runda Øyvind Nesvåg like etter at han var blitt æresmedlem. Felles for dem er at de kjører Indian eller Victory motorsykler.
 FOTO: Even Bergum

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!