Bremsene på

Kverneland Bil har besluttet å avvikle sin virksomhet i Egersund. En lang historie med bilsalg i Lygre er dermed over. Mens bilsalget stanser, videreføres verkstedsaktiviteten i litt mindre skala med nye eiere. Det er gode nyheter for de som får fortsette, men dårlige julenyheter for de fleste Kverneland-ansatte. Kanskje er det ikke plass til fem bilforhandlere i Eigersund kommune. Det er ingen hemmelighet at Brødrene Kverneland har slitt med å skape overskudd i Egersund. Det har fusket på minst en sylinder, og det har vist seg vanskelig å få full effekt ut av motoren. Det har ikke manglet hestekrefter. For et par år siden ble det bygget ny salgshall, og deler av den øvrige bygningsmassen ble pusset opp. Det er altså ikke lokalene som er for dårlige. Eierne er store og sterke. Kverneland Bil har i løpet av de siste årene bygget seg opp til å bli en av landets store bilkjeder. I år har forhandleren også hatt mange nye bilmodeller å tilby, og salget så lenge brukbart ut. Men da økonomikrisa satte inn og bilkunder flest ble nervøse for framtida, stoppet salget opp. Turtallet gikk ned. Dermed ble det satt punktum. Nok er nok, mente eierne og tråkket på bremsen. Kort bremselengde og full stopp. Kverneland Bil kjøpte for få år siden Auto på Nyeveien i Egersund. Dermed fikk de kontroll over Mazda-agenturet i Dalane. Mye tyder på at den handelen var best for selgerne. Nå strykes både Mazda og Ford fra lista over bilmerker som selges lokalt. Nå er det fire nybilforhandlere igjen i Eigersund, det er én i Sokndal og det er ingen i Bjerkreim og Lund. At Kverneland gir seg, kan forhåpentligvis styrke levegrunnlaget for de som er igjen. Det er bare å håpe at de har kraft og vilje til å leve gjennom den vanskelige økonomiske perioden samfunnet er inne i. Det kan bli tøft nok. Dessuten er bilkundene også blitt mindre lojale. I dag er det lettere å handle biler fra andre steder i landet og fra utlandet. Tilbudene strømmer inn til alle som har tilgang på internett og e-post, men fortsatt er det mange som ser verdien av personlig kontakt og lokal service. Hva så med det fine anlegget som nå blir liggende delvis tomt i ytre del av Årstaddalen? Vi håper først og fremst at det kan bli ny, lønnsom virksomhet der, og vi ønsker det nystartede bilverkstedet lykke til. Det er vel lite trolig at Kverneland Bils sterke eier, Ådne Kverneland, vil ønske konkurrerende bilselgere der, men samtidig ønsker han nok avkastning på investeringen i anlegget. Dersom vi frigjør oss litt fra avkastningskrav og reguleringsplaner, ville det kanskje være en tanke at Frelsesarméen flyttet inn i bygget. De har over lang tid signalisert behov for større og bedre lokaler. Parkeringsarealer er det også en del av. Vi minner gjerne om at det som nå er blitt et flott anlegg for Eigerøy arbeidskirke, i sin tid ble satt opp og drevet som en byggevareforretning. Mye går an hvis utgangspunktet er godt og viljen er sterk.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon