Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Drømmen ble virkelighet for Ronny

Drømmen ble virkelighet for Ronny

I USA: Ronny Rasmussen (23) tok helikoptersertifikatet og jobbet som instruktør ved Bristow Academy i Florida. Deretter brukte han et halvt år på å fly sightseeing i Grand Canyon. FOTO: Privat

I november kom Rasmussen hjem fra USA med helikoptersertifikatet i lomma. Nå skal han frakte oljearbeidere til og fra Nordsjøen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2014 kl 09:48

– Helikopteret er det beste kontoret jeg kan ha! Selvfølgelig må en pilot være forsiktig, og ting kan gå galt, men oppe i lufta får jeg likevel en stor frihetsfølelse.

23 år gamle Ronny Rasmussen fra Hellvik har lenge hatt lyst til å bli helikopterpilot. I ei bok mora rotet fram fra barndomsårene, står det at Ronny har lyst til å bli "klopterpilot" når han blir stor.

Og slik gikk det. Som nittenåring dro han til USA for å virkeliggjøre drømmen.

– Etter arbeidsuka i niende klasse, hvor jeg fikk jobbe på flyplassen på Sola, var jeg frelst. Rett etter videregående reiste jeg til Florida. Etter ti måneder der fikk jeg amerikansk helikoptersertifikat. Deretter jobbet jeg som instruktør en stund, mens jeg tok det europeiske sertifikatet. Etterpå flyttet jeg til Las Vegas og fløy sightseeing over Grand Canyon. Det holdt jeg på med i seks måneder.

I juni starter Rasmussen i ny jobb som co-pilot på Stavanger lufthavn på Sola.

Les mer om Ronny Rasmussen i onsdagens papirutgave av Dalane Tidende.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!