Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samferdselsministeren gir klar beskjed

E39 over Høg-Jæren skal vurderes

E39 over Høg-Jæren skal vurderes

 

Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ber Vegvesenet vurdere ny trasé over Høg-Jæren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2015 kl 13:03

- I det videre arbeidet med å planlegge E39 på strekningen Sandnes-Flekkefjord skal Statens vegvesen nå også vurdere et alternativ med trasé over Høg-Jæren. Dette alternativet skal vurderes og sammenlignes med de alternativene som alt foreligger for E39 mellom de to byene, heter det i en pressemelding fra departementet.

Vurderingen og sammenligningen skal blant annet ta for seg økonomi, trafikkgrunnlag, trafikkutvikling og mulige løsninger for gjennomføring av prosjektet.

Bjerkreimbuen Rune Gjedrem, som står bak gruppa Ny E39, får dermed gjennomslag for sitt krav om at E39 over Høg-Jæren må vurderes.

Formannskapet i Eigersund fikk nyheten fra Frps gruppeleder Tommy Bjellås i formiddag.

- Dette er en gledens dag, sa Bjellås.

Egersund Frp har jobbet for å få utredet traseen foreslått av Rune Gjedrem.

Formannskapet i Eigersund vedtok i det samme møtet at kommunen stiller seg positiv til utredning av en alternativ trasé for E39 over Høg-Jæren, mellom Sandnes og Flekkefjord. Videre ønsker politikerne planlegging og bygging av dobbeltspor fra Sandnes til Egersund i en sammenhengende etappe, og at det samtidig skal knyttes en sykkelvei til traseen. Senterpartiets Ruth Evy Berglyd kunne ikke støtte den delen av forslaget som gjelder sykkelvei langs dobbeltsporet, men for øvrig var formannskapet enstemmig.

Samferdselsministeren ønsker at alternativet skal være ferdig vurdert innen 4. mai i år. Vegvesenet prosjektleder for E39 mellom Søgne og Ålgård har tidligere opplyst til DT at det er fullt mulig å utrede E39-traseen innen våren 2017, dersom det kommer en klar bestilling fra politisk hold.

Se bildet større

Rune Gjedrem og eigersundsordfører Leif Erik Egaas har ikke vært enige i E39-saka. Mens Gjedrem har ivret sterkt for at trasé-forslaget hans må utredes, har Egaas vært skeptisk, blant annet fordi han har fryktet at det ville forsinke E39-utbyggingen. Nå har Rune Gjedrem fått gjennomslag hos statsråd Solvik-Olsen. FOTO: Erling Svensen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!