Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Badeplass i Lervige?

Badeplass i Lervige?

FRISTENDE: Sola blinker i det klare vannet i Lervige. Kan det friste med et bad? Dersom båthuset og enkelte av bryggene rives, kan en badeplass kanskje bli en realitet i framtida. Ordfører Leif Erik Egaas er ikke avvisende til en slik tanke.

Ei opprustet båthavn i Lervige er kanskje det minst realistiske i framtida.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2014 kl 08:29

Innholdet i takstrapporten for småbåtanlegget i Lervige overrasket ordfører Leif Erik Egaas (H). Han var heller ikke kjent med at det var gjennomført en taksering av anlegget. Egaas var imidlertid kjent med at det var visse mangler med småbåtanlegget, men ikke at det ville koste rundt 8 millioner kroner å sette båthus og brygger i skikkelig stand, det vil si stort sett bygge nytt.

Neppe nytt båthus

- Anlegget har ikke nådd opp på vår prioriteringsliste når vi har vurdert hva vi skal bruke penger på i framtida. Dersom båthuset er så dårlig som disse opplysningene tyder på, må vi ganske snart sette oss ned og finne ut hva vi skal foreta oss. Jeg ser uansett ikke store muligheter for at båthuset blir bygd opp igjen etter at det eventuelt er revet, sier ordføreren.

Han har også registrert at det er få plasser som er utleid.

- Brua på Jernbaneveien er et hinder, nå som båtene stort sett er større enn før. Vi ser også at strøm i elva gjør det vanskelig å ligge på Eikunda-sida store deler av året. Jeg antar at Lervige ikke lenger er så god plass å ha båt, sier Leif Erik Egaas.

Utvidelse av rådhuset?

Det har tidligere vært lansert forskjellige ideer over hvordan det aktuelle området i Lervige kan bli benyttet i framtida. En utvidelse av rådhuset har vært luftet flere ganger. Ifølge ordføreren har fortsatt rådmannen en tegning av et utvidet rådhus hengende på sitt kontor i fjerde etasje. Leif Erik Egaas er ikke fremmed for tanken om å se nærmere på rådhusplanene igjen. Ordføreren er også åpen for at gamle planer om en badeplass hentes fram igjen.

- Ei mindre brygge, benker og en koselig badeplass for små og store kunne blitt veldig bra. Tenk om vi kunne bade der! Det hadde vært helt topp, sier Egaas.

Badeplass midt i byen

Selv har han aldri badet i Lervige, selv om han er oppvokst et steinkast fra dette området, i bunnen av Lerviksbakken.

- Det var ikke en plass vi gikk og badet i min barndom, forteller han.

Men alle som er vokst opp i sentrum vet hva som kom ut fra de mange rør oppover i Lundeåne. Slik er det ikke lenger. Nå er kloakkutslippene sanert og samlet gjennom ledningsnettet til rensing og utslipp i Hestnes.

Tar ikke "en Lende"

Han avviser ikke at en badende ordfører kan komme til å bli en realitet i Lervige i framtida.

- Det ville nok bli en bra plass for ungene å bade i alle fall, smiler han.

- Hva med deg selv?

- I våtdrakt skulle jeg nok gjort det, ler ordføreren og legger til at han var imponert over rådmannen i Lund, Rolv Lende, som kastet seg ut i 12 graders vann i Lund kommunes nye badeanlegg.

- Jeg kommer til å ta opp forholdet om båthavna og framtida til Lervige med partigruppa og våre samarbeidspartnere i Arbeiderpartiet. Vi må se hva vi kan lande på, men jeg ser små muligheter for at det kan skje noe spesielt i år. Vi må ha mer tid på oss. Dessuten er en del av plassene fortsatt utleid, sier ordføreren.

Se bildet større

Buskene mellom brygga og parkeringsplassen har tatt over mer og mer. Det er ikke lenger mulig å sitte på de langsgående benkene. Også livbøya er delvis skult. Hele området mangler vedlikehold.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!