Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil nå politikerne med film

Vil nå politikerne med film

LIKTE SEG FORAN KAMERA: Aud Jorunn Egeland, som har gård på Hetlandsheia, synes det var kjekt og lærerikt å være med på filminnspilling.

Bondelaget i Rogaland tar utradisjonelle metoder i bruk for å nå fram med budskapet sitt foran jordbruksoppgjøret. To dalbuer er i hovedrollen.

Tekst:

Publisert:

Fredag formiddag ble filmen lansert på årsmøtet til Rogaland Bondelag.

- Når Ylvis-brødrene kan få hele verden til å lure på hva reven sier, må det være mulig å få folk og politikere til å være nysgjerrige på hva bonden sier. Det er helt avgjørende foran årets jordbruksforhandlinger, sier Bente Gro M. Slettebø i Rogaland Bondelag.

"Hva sier bonden?", er tittelen på filmen. Dermed er det ikke vanskelig å skjønne at inspirasjonen er hentet fra Ylvis-brødrene og musikkvideoen "The Fox".

- Vi har prøvd å nå fram med en lett humoristisk vri på et avgjørende budskap, sier Slettebø.

Spilte inn i Time

Filmen er spilt inn på en gård på Kverneland i Time kommune. Den varer i tre minutter og 27 sekunder. Fem bønder fra Rogaland er foran kameralinsa. To av dem er fra Dalane. Nils Olav Bakke fra Bjerkreim og Aud Jorunn Egeland fra Eigersund.

- Det var veldig tilfeldig at jeg ble spurt, men da jeg fikk tilbudet, var jeg aldri i tvil om at jeg skulle takke ja. Det var en morsom opplevelse, forteller Aud Jorunn Egeland, som driver gård på Hetlandsheia.

Lærerikt

Hun synes det ble noen lærerike dager.

- Jeg var med i to dager, én i studio hvor vi spilte inn musikk og én hvor vil filmet på gården på Kverneland. Det var noen innholdsrike dager og en kjekk opplevelse, sier Egeland.
Nå er hun spent på mottakelsen.

- Jeg håper filmen slår an. Budskapet er i hvert fall klart, og jeg håper folk ser betydningen av det vi jobber med, sier hun.

Ideen til filmen skal ha blitt klekket ut rundt et frokostbord hos en familie i midten av januar. Bondelaget tente umiddelbart på ideen da de ble presentert for den.

Lokale bønder deltar i video fra Norges Bondelag.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!