Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brua åpnes tidligst mandag morgen

Brua åpnes tidligst mandag morgen

FOTO: Lars Tore Sviggum

Brua på Tengs blir ikke åpnet for biltrafikk søndag. Det er klart etter at Vegvesenet hadde møte om det springende punktet på fylkesvei 44. Det er heller ikke åpent mellom Puls og Tengsareid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2015 kl 21:48

Eigersund-ordfører Odd Stangeland har også fått beskjed om at E39 i Drangsdalen tidligst åpnes mandag morgen.

- Statens vegvesen jobber til gjengjeld med åpne E39 mellom Krossmoen og Ålgård. Der vil det bli gjort opp status neste gang klokka 19.30. Når det gjelder brua på Tengs, har jeg forstått det slik at Vegvesenet vil inspisere fundamentene i dagslys før det blir tatt stilling til om den skal åpnes for kjørende, opplyser Stangeland.

Både hellelands- og bjerkreimsvassdraget er søndag kveld på vei ned. Flomtoppen ser ut til å være nådd.

- Det ser vi tydelig på vannføringen. Det meldes dessuten om lite nedbør i innlandet, så vi forventer at vannstanden vil synke betraktelig de neste timene og utover natta, sier ordføreren.

Foreløpig har bare noen få beboere på Nyeveien i Egersund fått flytte hjem.

- Det er politiet som står for evakueringen. Utover kvelden vil det bli gjort en fortløpende vurdering i samråd med NVE og kommunen sine folk. Det vil bli tatt en individuell vurdering på hver enkelt boenhet. Mange må nok innstille seg på at de må overnatte ei natt til hos gode venner, eller andre steder hvor de måtte være innlosjert, signaliserer Odd Stangeland.

Krisestaben til kommunen blir nå flyttet ned igjen til rådhuset i Egersund sentrum.

- Vi begynner å klargjøre for en ny skoledag på Lagård. Slik det ser ut nå, vil alle skolene åpne som normalt. Men vi må kartlegge hvilke punkter på skoleveiene som kan være kritiske i morgen tidlig. Når det gjelder de evakuerte beboerne på Lundeåne bo- og servicesenter, får ikke de flytte inn på senteret i dag. Grunnen til det er at det er en del vann tett inntil bygget. Vi er bekymret for at det tekniske anlegget ikke skal fungere som det skal, forklarer ordføreren.

Det er fortsatt ikke meldt om personskader som følge av flommen.

- Det skyldes blant anet en fantastisk innsats av Sivilforsvaret, Røde Kors og Heimevernet, som har hatt ute store mannskaper. Kommunen sine folk har også gjort avbøtende tiltak. De frivillige har vært helt avgjørende, mener ordføreren.

Kommunen vil ha høy beredskap utover kvelden og natta.

- Det gjenstår en stor ryddejobb. Dessuten er det fortsatt såpass høy vannføring i vassdragene at vi har full beredskap i tilfelle det for eksempel skulle ryke ei bru, eller rase ut en mur, sier Stangeland.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!