Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Det er flaskehalser som dette vi vil bli kvitt

- Det er flaskehalser som dette vi vil bli kvitt

Fra venstre: Terje Halleland, Roy Steffensen og Dag Rune Skår, alle Frp. FOTO: Ingve Aalbu

Flaskehalsen Eigerøy bru var en av flere lokale samferdselsutfordringer Frp-politikerne Roy Steffensen og Terje Halleland fikk se nærmere på mandag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.01.2016 kl 12:06

Steffensen er stortingsrepresentant fra Rogaland, mens Halleland er sentral for partiet i fylkespolitikken.

Det var May Helen Hetland Ervik og Dag Rune Skår fra Egersund Frp som hadde partifellene med på guidet rundtur. Tema var Nasjonal transportplan, som snart skal rulleres. Eigerøy bru har nest høyeste prioritet for Egersund Frp, bare slått av ny E39 over Høg-Jæren.

— Tida har stått stille

Dag Rune Skår, kommunestyrerepresentant og medlem av planteknisk utvalg, geleidet Steffensen og Halleland ut på brua rett i forkant av ettermiddagsrushet.

- Utviklingen har gått fra Eigerøy bru. Nå virker den også enda smalere enn før, på grunn av sikringsarbeidet Vegvesenet nylig har gjennomført. Trafikksikring vil vi ha, men dette tiltaket gjorde forholdene mye verre, påpekte Skår overfor gjestene.

Han viste til at ingenting har skjedd med brua på mange år. Samtidig har det vært vekst i befolkningen på Eigerøy og i næringslivet.

— Framtidig havnerelatert virksomhet skal legges til Eigerøy-sida av brua, ifølge de kommunale planene. Situasjonen vil bare bli verre og verre, dersom ikke noe blir gjort, argumenterte Dag Rune Skår.

Ubesvarte spørsmål

— Vil ei ny bru løse problemet, eller vil det være nødvendig med flere tiltak? undret Terje Halleland.

— Det er en flaskehals her, og det er en flaskehals på Eie, svarte Kenneth Bakkehaug, som var med på befaringen. Han er sekretær for Egersund Frp.

— Ny bru vil være svært viktig, men vi mener det er nødvendig å se på helheten på infrastrukturen ned til havna, sa May Helen Hetland Ervik, som er gruppeleder for Frp i Eigersund.

— Vet man hva ei ny bru vil koste? undret Terje Halleland.

— Kan denne brua fortsatt brukes, selv om det kommer ei ny, slik at man har to bruer? spurte Roy Steffensen og viste til en tilsvarende løsning i Kristiansand.

— Det må fagfolk svare på, mener May Helen Hetland Ervik.

Vil øke bevilgningene

Terje Halleland er ikke i tvil om at det er et stort behov for oppgradering av forbindelsen til Eigerøy.

— Vi får høre med Vegvesenet hvor langt de har kommet med planleggingen, oppsummerer Halleland etter et kvarter i snødrevet på brua.

— Det har vært brukt for lite penger i årevis på samferdsel og infrastruktur. Det har vi tenkt å gjøre noe med i neste Nasjonal transportplan, som skal gå over 12 år, signaliserte Steffensen.

— Men hvis det er brukt for lite penger over mange år, betyr vel det at konkurransen om å nå opp er tilsvarende hard?

— Ja, men planen er å øke bevilgningene kraftig. Vi ser for oss 850 milliarder over de neste 12 åra, svarte Steffensen.

— Vi må vurdere innspillene fra hele Rogaland. Men det er flaskehalser som dette, som hindrer samfunnsutviklingen, vi vil prioritere, sa Terje Halleland.

Roy Steffensen mener at betydningen av Egersund havn er et godt argument for å prioritere ny forbindelse til Eigerøy.

— Skal vi klare å flytte mer gods over til sjø, som er målet, må vi vite at godset kan bli fraktet videre på en god og effektiv måte når det er satt i land, bemerket stortingsrepresentanten.

— Har vært aktive

Det vanket også skryt til Egersund Frp for arbeidet lokallaget har gjort med å "markedsføre" saker overfor sentrale politikere fra partiet.

— Dere har vært flinke og aktive. Dere har vært blant de beste lokallagene til å spille inn saker overfor oss, sa Halleland til de frammøtte fra Egersund Frp

Roy Steffensen fulgte opp.

— Det var mye takket være Egersund Frp at det ble gjennomslag for at ny E39 over Høg-Jæren skal utredes. Det viser at det nytter for lokallag å engasjere seg, uttalte stortingsrepresentanten.

De to gjestene fikk også se nærmere på hele E39-partiet fra Krossmoen og ned til Egersund havn. I tillegg fikk de orientering fra kommunen om flom og flomsikring. Mandag kveld deltok Halleland og Steffensen på medlemsmøte i Egersund Frp.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!