Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Usikkert når veiene inn til Egersund åpner

Enkelte på Nyeveien har fått flytte hjem

Enkelte på Nyeveien har fått flytte hjem

Enkelte beboere på Nyeveien har fått flytte hjem. Men det gjelder ikke de som bor nærmest elva. FOTO: Sem Hadland, Eigersund kommune

Enkelte av de evakuerte beboerne på Nyeveien i Egersund har fått flytte hjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2015 kl 17:02

Det melder kommunen på sin Facebook-side. Beskjeden kom i 15.00-tida.

- Det nå klarert en del områder av Nyeveien med sidegater. Unntaket er alle bygninger/hus som ligger på elvesida av Nyeveien - det vil si ut mot Lundeåne. Disse hus/bygninger er fortsatt evakuert. Det minnes om at det er forbundet med straffeansvar å bryte sperringer, og vi ber innstendig om at sperringer respekteres og at alle viser ansvar i en vanskelig situasjon. Politiet vurderer fortløpende situasjonen i samarbeid med kommune og NVE, heter det i redegjørelsen.

Kommunen melder videre at situasjonen for enkelte skoler og barnehager er uavklart. Det er ikke sikkert at alle åpner som vanlig i mandag.

- Vi er fortsatt i en situasjon hvor mange veier er stengt. Situasjonen avklares fortløpende. Alle bes om å holde seg oppdatert via skolen og/eller barnehagens nettsider, melder Eigersund kommune.

Ifølge FB-sida til kommunen kommer det mange spørsmål om når de viktigste veiene åpner.

- Det vet vi ikke. Kanskje vet vi mer etter statusmøtet klokka 17.00, er siste nytt i så måte.

Klokka 16.55 opplyses det at gangbroa på Tengs åpner for fotgjengere innen kort tid.

I Lund melder kommunen at vannstanden ved NorDan er synkende.

- Vi regner derfor med at Timrevik bro blir holdt åpen fra nå av og framover. Moi gamle bro vil være stengt på ubestemt tid. Veien mellom Moi og Hovsherad er som kjent stengt nå. Denne vil nok ikke bli åpnet før vannstanden er gått ned, og veien kontrollert. Dette vil trolig ikke skje før tidligst mandag morgen, melder kommune på sin nettside.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!