Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fylkesutvalget vil opprettholde og styrke Dalane tingrett

Dalane tingrett bør opprettholdes og styrkes, mener fylkesutvalget i Rogaland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2015 kl 16:45

Saken ble behandlet tirsdag ettermiddag.

Det var et fellesforslag fra Høyre, Arbeiderpartiet, KrF og Senterpartiet som ble vedtatt. Dette fikk støtte også fra Fremskrittspartiet. Kun Helge Solum Larsen (uavhengig) stemte imot.

Rogaland fylkeskommune uttaler dermed følgende om domstolsstrukturen: Rogaland fylkeskomune tilrår at Dalane tingrett med lokalisering i Egersund opprettholdes og styrkes."

Solveig Ege Tengesdal (KrF), som allerede i helga signaliserte at hun ville foreslå alternativ løsning, er fornøyd med vedtaket i fylkesutvalget, men usikker på om det er godt nok i fortsettelsen.

- Jeg tror vi må følge saken videre overfor våre representanter på Stortinget. Jeg har allerede hatt en samtale med Kjell Ingolf Ropstad, som er nestleder i justkomiteen for KrF, og oppdatert ham på våre argumenter for at Dalane tingrett må bestå og også styrkes ved at flere saker fordeles og overføres fra Sandnes, sier Ege Tengesdal.

Det er Justis- og beredskapsdepartementet som har foreslått å slå sammen flere tingretter. Ti tingretter skal bli til fem. Høringsfristen på forslaget går ut 5. september. Fylkesrådmannen støttet forslaget om å slå sammen Jæren og Dalane og flytte tingretten til Sandnes, men politikerne ville det altså annerledes.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!