Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gull i feilsøking

Gull i feilsøking

BEST PÅ KIA: Simen Randen ryddet alle konkurranse av banen og vant norgesmesterskapet i Kia Skill Cup. I april reiser han til Tyskland for å være med i europamesterskapet. FOTO: Sylvie A. Skadberg

Biltekniker Simen Randen utklasset konkurrentene i NM-finalen av Kia Skill Cup.

Tekst:

Publisert:

Nå venter EM i Tyskland og med litt hell og mye kunnskap, kanskje også en billett til VM i Sør-Korea.

Egentlig tør nesten ikke 25-åringen å håpe på VM-deltakelse i Seoul i mai, men han innrømmer at det frister veldig med en Asia-tur.

Etter to innledende teorirunder i vår kvalifiserte Randen seg til NM-finalen som gikk av stabelen 5. mars.

De åtte beste i landet fikk delta i finalen, som fant sted i Lørenskog.

– Finalen bestod av en teoridel og en praktisk del med fire oppgaver. Hele tida fulgte dommerne med på alt jeg gjorde. Det var ganske nervepirrende, og jeg følte presset. Etter at konkurransen var ferdig, snakket jeg med de andre deltakerne om hvordan de hadde løst oppgavene. Magefølelsen jeg fikk da, var ikke helt god, ler han.

Randen har vært med på denne typen konkurranse én gang tidligere.

- Da gikk det ikke like godt. Denne gangen hadde jeg derfor som mål å komme blant de tre beste. Da tredjeplassen ble ropt opp under premieseremonien, håpet jeg å få andreplassen. Aldri trodde jeg vel at jeg skulle vinne, smiler Randen.

Men vinne, og det suverent, var akkurat hva eigersunderen gjorde.

– Jeg ble kjempeglad, sier Randen, som har både diplom og en "voksen" gullmedalje å vise til.

Randen tok fagbrevet på lette kjøretøy innen tekniker-/mekanikerfaget i 2008 og har jobbet hos Dalane Bil AS i til sammen seks og et halvt år.

– Jeg jobber både med Kia og Peugeot. Kanskje er det en fordel å få erfaring fra to bilmerker? sier han.

10. april reiser Randen og sammen med sølvvinneren, til Frankfurt og europamesterskapet.
– Trolig blir konkurransen hard. Mange av teknikerne i konkurransen har erfaring fra mange år i faget, forteller han.

– Det blir en lang konkurransedag, og jeg tror ikke vi er så heldige å få "normale" feil i oppgaven. Jeg tror det blir viktig først og fremst å forstå problemstillingen riktig og så jobbe systematisk gjennom oppgaven. Dommerne legger vekt på hvordan vi jobber, og om det er noen sammenheng i jobbmønsteret. Vi blir også vurdert ut fra om vi benytter riktig måleutstyr og verktøy. Marginene er små, og det skal bare én liten feil til før du raser langt nedover på poenglista.

Randen liker å konkurrere, og selv om noe av forberedelsene kan gjøres på jobb, går det også med en god del fritid.

– Jeg vil gjerne gi en ekstra honnør til arbeidsgiveren min som virkelig bruker ressurser på dette. Gjennom denne typen konkurranse får jeg være med på noe annet og spennende, men det gjør også at jeg blir en bedre tekniker. Jeg ser på det som utdanning som til slutt kommer kundene og Dalane Bil til gode, sier han.

– Tør du håpe på deltakelse i VM i Seoul?

– Jeg vet at det blir hard konkurranse i europamesterskapet, men dersom jeg klarer å komme blant topp 20, vanker det en tur til Sør-Korea. Det kan jo skje meg like godt som noen andre, sier Simen Randen.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!