Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strømbrudd i Eigersund

Hele Eigersund var uten strøm

Hele Eigersund var uten strøm

FOTO: Ole Kristian Larsen

I en periode var hele Eigersund kommune uten strøm lørdag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2015 kl 12:15

Siste, klokka 09.10:
Administrasjonssjef Gunnar Storm Nielsen opplyser at feilen nå skal være lokalisert, og at det ikke vil bli flere strømbrudd.

- Vi har lokalisert at feilen er i området Slettebø. Det er der vi leter nå etter det som har forårsaket strømbruddet. Dette konsentrerer vi oss om nå, og alle har strømmen tilbake. Nå blir det feilsøking utover dagen til feilen er funnet, sier Storm Nielsen.

- Kan strømmen forsvinne igjen?

- Nei, i utgangspunktet ikke. Vi har gjort en prøvekobling, og det ble ikke noen utfall. Derfor skal det ikke være fare for noen brudd nå. Vi har kontroll på situasjonen, og vi avvikler nå krisestaben, sier Storm Nielsen.


Klokka: 08.55:
Klokka 08.55 opplyser Leif Broch, informasjonssjef i Eigersund kommune, at strømmen i hele kommunen må kobles av, for så å kobles på igjen. Dette vil skje i løpet av lørdag formiddag.

- Dalane Energi skal koble på sone for sone som et ledd i feilsøkingen. Det skal være en kortvarig situasjon.

- Hvor lenge kan folk forvente seg å være uten strøm?


- Det er vanskelig å svare på, men det hele betegnes som kortvarig, svarer Broch.

Klokka 07.40:
- Nå skal alle i Eigersund kommune ha strøm igjen, opplyser Gunnar Storm Nielsen til DT klokka 07.40.

Foreløpig har ikke Dalane Energi klart å finne feilen, men kommunen har fått tilgang til strøm via reserveløsninger. Det betyr at mens strømleverandøren driver med feilsøking, kan det bli kortvarige strømbrudd.

- Det kan bli noen kortvarige utfall, sier Storm Nielsen.

Administrasjonssjefen forteller om en hektisk morgen.

- Rundt klokka 05.00 ble det opprettet krisestab, og hele ledelsen var på plass, sier Storm Nielsen.

Startet klokka 05.00

Klokka 05.00 lørdag morgen ble det meldt om strømbrudd i hele Eigersund kommune. Det opplyser administrasjonssjef Gunnar Storm Nielsen til Dalane Tidende.

- Hele kommunen var uten strøm på et tidspunkt. Derfor hadde vi en kritisk situasjon. Fortsatt har vi ikke funnet feilen, men strømmen er nå tilbake i store deler av kommunen. Lagård, Tengs og mot Hellvik er det fortsatt ikke strøm, sier Storm Nilsen.

- Det er en feil på det overliggende nettet, og nå driver vi med aktiv feilsøking samtidig som vi kobler oss opp. Vi har nå fått strømforsyning fra sør, sier Storm Nielsen.

Hele kommunen uten strøm

Strømmen var borte i hele kommunen i rundt 50 minutter etter klokka 05.00. Ved 06.00-tiden var strømmen tilbake i store deler av kommunen.

- I en periode var det kritisk ettersom Eigersund sykehus var uten strøm, men for en liten stund siden meldte de at strømmen var tilbake, sier Storm Nielsen ved 07-15-tiden til Dalane Tidende.

Dalane Energi beordret 12 ansatte på jobb for å løse problemet. Storm Nielsen tørr ikke si noe tidspunkt for når alle har strømmen tilbake.

- Det er for tidlig å si. Vi jobber på spreng for å løse problemet, sier han.

Saken oppdateres.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!