Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avviser NRK-påstander

- Ikke noe nytt hos oss

- Ikke noe nytt hos oss

FOTO: Egil Mong

Fredag melder NRK Rogaland at 1.500 må gå ved verftet i Egersund. Klubbleder Oddvar Hølland ved Aker Solutions Egersund sier at saken er feil framstilt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2014 kl 12:11

- Fakta er at fram mot sommeren skal vi ned mot egen bemanning, sier Hølland til Dalane Tidende.

Aker Solutions Egersund har cirka 580 egne ansatte. Resten av bemanningen er innleide arbeidere som jobber på ulike prosjekter. Når et prosjekt ferdigstilles, flyttes arbeiderne over på nye prosjekter, eller avslutter arbeidet sitt.

Per i dag jobber det rundt 2.000 personer ved verftet på Eigerøy.

- Det er ikke noe nytt i denne situasjonen. Uttalelsene mine er blitt misforstått av NRK Rogaland, sier Hølland.

Administrerende direktør Svein Oskar Nuland bekrefter at det ikke er noe nytt ved situasjonen.

- Dette er en bransje hvor både bemanningen og tilgangen på oppdrag svinger opp og ned hele tida. Det er helt naturlig at kapasiteten justeres, sier Nuland i en kort kommentar.

Også konsernsjefen i Aker Solutions, Luis Araujo, avviser påstandene til NRK - på det sterkeste. Han poengterer ifølge E24 at dette er folk som er leid inn midlertidig for å ta unna prosjekter.

– Det er ikke sant, vi har ikke annonsert noen kutt. Det som har skjedd er at leverandørkontrakter går mot slutten, og da avsluttes det, som det alltid gjør i slike kontrakter, sa Araujo under kvartalspresentasjonen fredag.

Han hadde også gode nyheter å komme med, ifølge E24.

- Egersund er en nøkkel i virksomheten vår, og er kanskje det beste fabrikasjonsanlegget i verden. Det er der vi har kjernen av fabrikasjon, sveising og komplekse strukturer. Vi har arbeid for verftet, uttalte han.

Aker Solutions Egersund arbeider for tida med leveranser til Edvard Grieg-utbyggingen og til Åsgård-feltet. Når arbeidet er ferdig til våren, trappes den midlertidige bemanningen ned - slik som planlagt.

NRK Rogaland meldte fredag morgen at 1.500 måtte gå ved Aker Solutions Egersund. Nyheten ble også plukket opp og sitert av Stavanger Aftenblad. Artikkelen på NRK Rogalands nettsider er seinere blitt justert.

Dagbladet melder om "Aker Solutions-bombe - 1.500 må gå.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!