Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen Zidane-avklaring i dag

Ingen Zidane-avklaring i dag

Dersom Aker Solutions får oppdraget med å bygge modulen som skal plasseres på Heidrun-plattformen blir det full aktivitet i verkstedshallene til Aker Solutions Egersund. FOTO: Erling Svensen

15. september er pekt ut som dagen da det skulle kunngjøres hvem som skal bygge modulen som skal plasseres på Heidrun-feltet i forbindelse med Zidane-utbyggingen. Avgjørelsen drar imidlertid noe ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2016 kl 12:48

– Det er riktig at det har vært et mål at det 15. september skulle offentliggjøres hvem som får denne kontrakten. Mange ting skal avklares i innspurten i slike prosesser, og det er nå klart at det vil ta noe mer tid før kontrakten blir tildelt, sier Kjetil Hjertvik. Han er kommunikasjonsdirektør i Dea Norge som er operatør for Zidane-utbyggingen.

– Vi har frist til 3. oktober med å levere plan for utbygging og drift til Olje- og energidepartementet. Modul-kontrakten vil bli tildelt enten rett før, samtidig eller kort tid etter at planen er levert, sier Hjertvik.

Det er Aker Solutions og Aibel som konkurrerer om å få bygge den 4.500 tonn tunge modulen. Får Aker Solutions tilslaget, så er det klart at modulen skal bygges ved verftet i Egersund. Det vil i tilfelle innebære full aktivitet fra neste sommer og behov for innleid arbeidskraft.

Zidane skal bygges ut med en havbunnsramme med tilknytning Heidrun-plattformen. Der skal gassen bli prosessert og eksportert videre til markedet gjennom Polarled-rørledningen, som stod ferdig tidligere i høst.

Investeringsanslaget var tidligere på mellom 10 og 13 milliarder kroner. Siden har kostnadene i leverandørindustrien gått ned, noe som betyr at feltet sannsynligvis blir billigere å bygge ut. Dea Norge har en 40 prosents eierandel. Partnerne er OMV, Maersk Oil og Edison, hver med 20 prosent.

Ressursanslaget er 17,1 milliarder standard kubikkmeter gass og 0,4 millioner kubikkmeter kondensat.

I forbindelse med at det leveres planfor utbygging og drift omdøpes Zidane-feltet til Dvalin

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!