Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nortura trenger mer tid til slakteriutredning

Nortura trenger mer tid til slakteriutredning

Dersom det skal bygges nytt slakteri, blir anlegget på Tengsareid nedlagt. Anlegget har vel 110 årsverk. FOTO: Erling Svensen

Mens styret i Nortura onsdag la rammen for endringer som skal gjøres på ulike områder, ble det vedtatt å bruke mer tid før det konkluderes når det gjelder et mulig nytt slakteri i region sørvest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2014 kl 11:34

– Det pågår et reguleringsarbeid på Forus-området, og det kan ende med at vi konkluderer med at der er riktig å flytte Norturas virksomhet fra området. Vi ønsker imidlertid å bruke noe mer tid for å se på ulike muligheter for sørvest-regionen, hvor fabrikkene i Sandeid, Forus og Egersund ligger. Planen er at en detaljutredning skal starte opp i september, sier Sveinung Svebestad, styreleder i Nortura til DT.

I forbindelse med det utredningsarbeidet som er gjort har en styringsgruppe sett nærmere på flere mulige tomter for et eventuelt nytt slakteri. Eigestad-området i Eigersund er et av alternativene som er vurdert. Det er også Kviamarka i Hå og Skurve i Gjesdal.

Ifølge det Stavanger Aftenblad erfarer skal Kviamarka og Skurve være de mest aktuelle alternativene blant annet fordi de ligger nærmere dagens anlegg på Forus hvor det er 700 arbeidsplasser fordelt på 500 årsverk.

Dersom det bygges et nytt stort slakteri, ligger det i kortene at dagens fabrikker i Egersund, Sandeid og på Forus blir lagt ned.

– Foreløpig har vi ikke konkludert når det gjelder anlegget på Forus og dermed naturlig nok heller ikke på hvor et eventuelt nytt anlegg skal bygges. Vi trenger et bedre beslutningsgrunnlag før avgjørelsene tas, sier Svebestad.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!