Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solvik-Olsen til Launes

Solvik-Olsen til Launes

Jernbanebrua på Launes. FOTO: Egil Mong

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kommer lørdag formiddag til Eigersund for å møte representanter fra kommunen og foreta en befaring på Launes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.01.2016 kl 12:07

- Terje Halleland og jeg var i møte med kommunen på mandag og fikk da en god orientering om flomarbeidet og da spesielt Launes. Dette ble også et stort tema på medlemsmøtet i Egersund Frp på kvelden, da spesielt med tanke på at saken allerede skulle behandles lokalt i går. Jeg lovet da Egersund Frp å straks ta kontakt med statsråden angående å få til en befaring. Nå har han allerede varslet lokallaget om at han finner tid allerede førstkommende lørdag, opplyser stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp).

Et enstemmig planteknisk utvalg i Eigersund valgte tirsdag å sende Launes-saken tilbake til kommuneadministrasjonen for videre utredning. Spørsmålet er om Jernbaneverket skal få bytte ut den ene brua på Launes. Eigersund-rådmannen anbefalte politikerne å si nei til planen, da han etterlyser en mer flomsikker løsning.

Det er nå bevegelse i den tidligere fastlåste saken. I går sa Jernbaneverket også ja til et møte med kommunen for å diskutere en framtidig løsning for sundet over Launes. Møtet skal finne sted i første halvdel av februar.

Mandag anmodet Eigersund kommune, fylkeskommunen, LO, NHO og næringsforeningen om å få møte samferdselsministeren snarest mulig for å drøfte brua ved Launes.

Jernbaneverket har tidligere gjort det klart at sier ikke kommunen ja til den planlagte brua, vil all godstrafikk med tog på Jærbanen måtte stanse fra høsten 2016. Kommunen kan også risikere erstatningsansvar. Eigersund kommune har på sin side tydelig signalisert at Jernbaneverket må velge en løsning som i større grad tar hensyn til faren ved framtidig flom.

Les også: - Det er flaskehalser som dette vi vil bli kvitt

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!