Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Exotica kommune

Hva har egentlig Sokndal å by oss eigersundere?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2016 kl 11:42

Mange av våre naboer i sør har klaget fælt etter at fylkesmadammen, for å slippe å tråkke noen lenger nord i fylket på tærne, trekte lodd blant en del distriktskommuner og fant ut at Sokndal med fordel kan slå seg sammen med sin elskede storebror. Som vanlig sutres det helt uten grunn.

For hva har egentlig Sokndal å by oss eigersundere? Masse gjeld, et digert hull i bakken på Tellenes, svingete veier og to falleferdige, stygge hus i Jøssingfjord som må være bortimot håpløst å få solgt (dårlige solforhold, for å si det slik). Bjerkreim har i det minste gode komler på Essoen.

Mye av det beste fra Sokndal har vi allerede sikret oss. Originalen av Roslandsguden strutter stolt hos Dalane Folkemuseum på Slettebø.

Ruggesteinen bør også enkelt kunne flyttes til Egersund. Den kan for eksempel plasseres på det nye Torget, slik at Johan Aakre kan ta seg en ruggerunde når han får det for seg at han skal foreslå noe nytt overfor kommunen.

Tønes? Han er allerede snik-egersundifisert etter mange år på visefestivalen, så det bør være en smal sak å få ham til å kvitte seg med de plagsomme o-endingene og gjøre en cover av «Livet på torvet».

Sogndalstrand? Dårlig strand, ok attraksjon, men ikke i nærheten av Egersunds storslåtte Stoplesteinane.

Nei, disse sokndølene må slutte med klagingen. De bør i stedet glede seg over alt det andre de nå vil få fra oss, slik som Byteltet, fleskepannekaker og et fotballag i 2. divisjon.

Eigersund parkering skal i framtida dele ut bøter i hele vår nye kommune. Det bør være godt nytt for alle som sliter med feilparkeringer på Øvre Myssa.

Jeg er sikker på at mange sokndøler har fantasert om få vinmonopol i sin egen kommune. Nå blir drømmen virkelighet. Jernbaneforbindelse får de også, og plutselig er SR-bank tilbake, ikke bare med en liten filial, men med et større kontor! O lykke!

Forslag til navn på det nye barnet? Sokkasund og Eigerdal fungerer dårlig, og Jøssing høres ut som en fiskesort. Vi bør gå for noe helt nytt, men samtidig beskrivende. Exotica kommune, oppkalt etter det legendariske utestedet i Sokndal, kan være et passende navn på denne nye skapningen som skal reise seg helt sør i Rogaland. Eventuelt i fornorsket utgave: Eksotika.

Det klinger godt og rimer dessuten på antibiotika. Ikke mange kommuner har navn som gjør det.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!