Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flertallet velger Nordre Eigerøy

Flertallet velger Nordre Eigerøy

JA TIL START I SAURDALEN: Arbeiderpartiet vil bruke penger på gang- og sykkelvei på Nordre Eigerøy, ikke på Slettebø. I Saurdalen er partiet innstilt på å bruke 700.000 kommunale kroner på 350 meter

I likhet med Høyre vil også Arbeiderpartiet prioritere gang- og sykkelvei på Nordre Eigerøy framfor et tilsvarende prosjekt på Slettebø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2014 kl 09:56

- Vi har en klar førsteprioritet, og det er gang- og sykkelvei på Nordre Eigerøy. Vi vil jobbe konkret for realisere den i år. Inghild Vanglo (Ap), som er fylkespolitiker, har allerede tatt initiativ til et møte med Vegvesenet. Dette skal holdes fredag. Det vi vil være på jakt etter der, er en avtale med fylkeskommunen om forskuttering, forklarer Odd Stangeland, som er Arbeiderpartiets gruppeleder i Eigersund.

Han ser for seg at det er naturlig å starte med å bygge ut strekningen mellom Leidland og Saurdalen.

- Men vi ser for oss at hele prosjektet skal realiseres i løpet av økonomiplanperioden, det vil de neste fire åra, signaliserer Stangeland.

Ser til Tengs-Eie

Han understreker at det er Rogaland fylkeskommune som eier veien og skal betale for gang- og sykkelveien.

- Men vi fikk i sin tid til en god løsning for gang- og sykkelveien mellom Eie og Tengs. Der forskutterte kommunen midlene og fikk pengene igjen i etterkant. Det vil også være en god løsning på Eigerøy. Men en avtale om forskuttering kommer ikke på plass om ikke vi i Eigersund jobber hardt og bredt for å få det til, påpeker gruppelederen, som lover å følge opp saken.

Onsdag skal formannskapet ta stilling til om kommunen, i samarbeid med Bertelsen & Garpestad AS, skal bygge 350 meter gang- og sykkelvei i Saurdalen på Nordre Eigerøy. Prisen for kommunen er 700.000 kroner.

- Det er en god løsning, slik vi ser det. Arbeiderpartiet prøvde i sin tid å få inn et rekkefølgekrav i reguleringsbestemmelsene for det nye boligfeltet på Leidland. Hadde vi lykkes med det, kunne en forlengelse av sykkelstien på Nordre Eigerøy allerede vært i boks. Vi er ikke i tvil om at når det planlegges store utbygginger av denne typen, bør det stilles krav til at utbygger sørger for gang- og sykkelvei, uttaler Odd Stangeland.

Ønsker nytt kryss

Rådmannen har også gått inn for å forlenge gang- og sykkelveien på Slettebø. Det vil ikke Arbeiderpartiet være med på i denne omgang.

- Det er et godt prosjekt, men det er ikke et prioritert prosjekt for vår del. Vi vil derimot gå inn for at det skal bygges nytt kryss mellom Museumsveien og Krossmoveien, det vil si inn til det tidligere Bakkebø-området. Vi ser for oss å få til en avtale med de ulike utbyggerne i Slettebø-området, slik at det kan bli forskuttert midler til nytt kryss. Ap ønsker aktivitet og nyetableringer på Slettebø. Nytt kryss er avgjørende for å få dette til. Kommunen har selv et mål om å selge en del av arealene og byggene i området. Vi bør derfor se på mulighetene for å få realisert krysset, mener Odd Stangeland.

Arbeiderpartiet har sammen med Høyre flertall i eigersundspolitikken. Sistnevnte har signalisert overfor DT at partiet ikke ser for seg å bidra til nytt kryss på Slettebø ved denne korsveien.

Faktaboks

Bakgrunn

Rådmannen i Eigersund mener at politikerne bør si ja til å bygge nye gang- og sykkelveier både på Slettebø og i Saurdalen på Nordre Eigerøy.
I Saurdalen kan en kommunal investering på 700.000 kroner gi 350 meter med gang- og sykkelvei. Dette er et samarbeidsprosjekt med Bertelsen & Garpestad AS, som vil bruke overskuddsmasse fra opparbeidelsen av Kongshaugen boligfelt.
På Slettebø foreslår rådmannen å bruke totalt 12,1 millioner kroner. Han mener politikerne bør si ja til å forlenge gang- og sykkelveien, legge vann- og avløpsledninger til Sleveland og i samme slengen bygge nytt kryss ved avkjørselen til det tidligere Bakkebø-området.
De to sakene skal behandles politisk denne uka. Kommunestyret gjør de endelige vedtaktene 24. mars.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!