Fortsatt gjenstår en del opprusting

Det er gjort mye godt oppryddingsarbeid i Varberg det siste året. I fjor sommer ble alt av trær som hindret for utsikt på toppen av byfjellet fjernet. Det var for øvrig på høy tid. Mange steder var det helt umulig å nyte utsikten. Særlig gjaldt det ut mot byen. Arbeidet som ble utført, gjorde Varberg-turen til en helt annen opplevelse. Igjen var det mulig å ha oversikt over by og havn, fjell, heier og hav som omslutter sentrum. I tillegg ble det satt opp informasjonsskilt om blant annet av det som skjedde på havna under andre verdenskrig, samt en kikkert for de som ønsket å få et mer detaljert overblikk over byen. Det gode arbeidet ble fulgt opp i vår. Da var det parkeringsplassen og skråningen ned av "Litlaslittå" som ble opprustet. Dermed var de som besøkte Varberg sikret enda et godt utsiktspunkt. Det var særlig viktig for funksjonshemmede. Riktignok er det mulig å ta seg til topps på Varberg med rullestol opp asfaltbakken. Men da er nok de fleste avhengig av hjelp, vil vi tro - i hvert fall i den bratteste stigningen. Fra Litlaslittå er det nå rimelig god utsikt over byen og Husabø. Men det gjenstår fortsatt en del arbeid. Vi tenker på stien som går rundt byfjellet. Stien begynner å bli gjengrodd. Flere steder er den også svært sørpete i perioder med mye nedbør. Det bør det være mulig å gjøre noe med, uten at "førstehjelpen" bør koste allverden. Og med førstehjelp tenker vi først og fremst på de mest sørpete partiene. Så får heller en skikkelig opprusting komme når kommunens grønne etat har ledige hender og de nødvendige midlene som skal til. For da er det ikke bare stien som må rustes opp slik at flere blir fristet til en rundtur. Samtidig bør det også renskes en god del i trær og busker som i dag skjermer for utsikten. Det er i utgangspunktet flere gode utsiktsplasser både til havna og til Sørasundet fra stien under Varberg-fjellet. En skikkelig omgang med motorsaga vil gjøre underverker i så måte. Flere steder rundt Varberg er det - for å sette det litt på spissen - nærmest som å ferdes i en grønn tunnel på sommerstid. Det hadde vært flott om noen tok utfordringen på strak arm. Men det er kanskje ikke å forvente - i hvert fall ikke av kommunens folk. De har sine daglige oppgaver som kanskje er viktigere enn tilsynet i Varberg. Kanskje er det noen private med tilknytning til Varberg som føler seg kallet? Vi er sikre på at en henvendelse til kommunen i så måte ville blitt godt mottatt. Riktig nok har vi det flotte Vannbassengan-området om det ikke skulle friste til en tur i Varberg. I Vannbassengan er det gjort mye godt arbeid de siste åra. Særlig er standarden på en del av stinettet kraftig opprustet. Og selv om mange legger turen til det lett tilgjengelige området med sine mange tur- og aktivitetsmuligheter, er det likevel greit med et alternativ med utgangspunkt fra Husabø.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...