Gitarstunt i Helgåleiren

Kan du spille Deep Purples «Smoke on the water» på gitar? I så fall er du ønsket i Helgåleiren på Ogna lørdag.

Tekst:

Publisert:

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

- Dette blir århundrets gitarstunt, sier Hans Berge Stokkeland.

- Eller i hvert fall årets gitarstunt, legger han til.

Planen er at så mange som mulig skal være med å spille «Smoke on the water». Alle gitaristene vil få mulighet til å dra en cirka 15 sekunder lang solo.

- Vi har godt over 50 mann som er klar. Det syns vi er meget bra. Vi hadde håpet på enda litt flere, men de kan dukke opp i løpet av uka. Det er ikke for seint å melde seg på via Internett. Ikke minst kunne vi godt hatt mange flere gitarister fra Eigersund. Til sammen har vi 105 forsterkere stående klar, sier Hans Berge Stokkeland, som er daglig leder for Helgåleiren.STORT TOG: Gitaristene skal møtes ved Ogna forsamlinghus lørdag ettermiddag. Derfra skal de marsjere ned mot Helgåleiren i et stort «17.mai-tog» med fane og trommer.

- Alle vil få utdelt en miniforsterker de kan bruke. Det eneste deltakerne trenger å ha med, er el-gitar og gitarplugg. På scenen skal alle spille samtidig. Idéen har jeg hatt lenge, men det har ikke blitt noe av den før nå, forklarer Hans Berge Stokkeland.

- Hvorfor akkurat «Smoke on the water»?

- Det er en sang alle kan. Når man begynner å spille gitar, er det ofte «Smoke on the water» man lærer først. Sånn var det i hvert fall i mi tid, sier den daglige lederen.

- Så det er ikke favorittsangen din altså?

- Nei, langtifra. Jeg liker mye hardere musikk, sier Hans Berge Stokkeland, som spiller i et tribute-band til tyske Rammstein. Han skal også selv være med på gitarstuntet.MYE FOLK: Han tror ikke noe lignende har vært gjort tidligere.

- Vi måtte nok bare hatt to-tre gitarister for å sette verdensrekord, i hvert fall på denne sangen, humrer den daglige lederen for Helgåleiren.

Gitarstuntet finner sted i forbindelse med Helgåfestivalen, som begynner fredag.

- Folk kan få oppleve 18 band på to dager, deriblant Tommy & Tigeren, Muddstate og Jæren Dixie Band. Fredagen satser vi veldig publikumsvennlig. Lørdag blir det musikk for den «hardere garde». Vi oppfordrer folk til å ta med telt og overnatte, slik at de får den skikkelige festivalfølelsen. Totalt håper vi at 1.000-1.500 er innom leiren i løpet av helga.

- Dere har plass til så mange?

- Ja, vi satser på utescener, så det er ikke noe problem.

- Men dere følger kanskje nøye med på værvarslene?

- Ja, det kan du trygt si, smiler Hans Berge Stokkeland.

I går arbeidet han med å sette opp en scene for anledningen. Til vanlig satser Helgåleiren mest på ulike arrangement for firma og bedrifter.

- Det går bra. Mange tar turen hit for å få opplevelser utenom det vanlige, og vi starter stadig vekk opp med nye aktiviteter. Det siste er «crazy» fotball med kjempestor ball, forteller den daglige lederen.

Helgåfestivalen er den fjerde i rekka.

Siste nytt i Nyheter

Klubbhuset reiser seg
ANNONSE
Bjerkreim kan tape 1,4 millioner i eiendomsskatt
 
Friluftskurs for ferskinger
Skal bli enklere å søke om bredbåndstøtte
Skrinlegger ikke sjødeponi, foreløpig
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE