Hanne Vassbø

I kveld er Hanne «Hanny» Alder: 16 år Bur: På hybel hjå mormor på Stokka i Stavanger Akuell: Er både medarrangør og artist under hiphop-konserten på Vikeså i kveld Ho er litt nervøs for at ho skal gløyma noko av teksten, men mest av alt er Hanny full av forventning før kveldens konsert med SX3. Tidlegare i år blei Hanne Vassbø med i rappegruppa SX3. Kor mange andre som er med, er ho litt usikker på. Men her er både stavangerfolk og bergensarar, eit søskenbarn, Sondre Elnes, som er frontfigur, og ein litlebror, Henrik Vassbø, som iallfall er delvis med. Konserten på Bjerkreim samfunnshus i kveld blir SX3 sin aller første. - Me har lenge hatt ein draum om å få halda ein konsert. Det var eg som kom på at me kanskje kunne få det til på Vikeså, medgir Hanne Vassbø. Ho har budd i Ørsdalen heile livet fram til i sommar. Då flytte familien til Vikeså. Men då skuleferien var over, flytte Hanne vidare til Stavanger. Der går ho på design- og handverkslinja på Bergeland videregående skole. - Eg hadde ein plan om musikklinja, men kom ikkje inn, seier Hanne, eller Hanny, som ho heiter når ho rappar. Musikk har ho alltid likt og drive med sidan ho var lita. - Eg har spelt både keyboard og piano og gått på solosong i Bjerkreim. No er eg på jakt etter ein plass eg kan få songundervisning i Stavanger, men det er så lange ventelister her, beklagar ho. Kveldens konsert arrangerer Hanny og hiphop-vennene hennar i samarbeid med kulturkontoret i Bjerkreim. Avdelingsleiar Lena Bjerke på kulturkontoret har gitt ungdommane drahjelp kombinert med ansvar og utfordringar. Blant anna tek ungdommane seg sjølv av både vakthald, billettsal og kioskdrift. I forbindelse med konserten blir det òg kurs i breaking og hiphop-dans både i dag og i morgon. Instruktørar er Trond André Hansen, kjent frå «Dansefeber», og Christina Langbach. - Kva skal du gjera i dag? - På grunn av konserten har eg fri frå skulen. Eg skal ta bussen frå Stavanger til Vikeså saman med dei andre som skal vera med på konserten. Først skal me ha lydprøvar og rigga til. Etter konserten må me rydda før me skal heim til mor og far og sova litt. Me er 11-12 stykk som skal overnatta i kjellaren. - Har du flaks? - Eg veit ikkje; nei, eg trur eigentleg ikkje det. - Kva liker du best å gjera ein laurdagskveld? - Vera ute med venner eller sitja med dataen. Helst det første, det er mest sosialt. - Kva for ein serveringsstad i Dalane liker du best? - Essoen på Vikeså, trur eg. Komlene der er iallfall ganske gode. - Er du fornøgd med ordføraren din? - Ja, Marthon Skårland er god, han. - Kva liker du å gjera om hausten? - Vera inne og ha det godt og varmt. Som regel er det kaldt og ekkelt, med mykje regn og vind om hausten. Men akkurat no er det eit unntak. - Kva les du før du sovnar om kvelden? - Ingenting. Orda hadde gått på kryss og tvers viss eg skulle lese når eg var trøtt. - Har du hatt eller skal du ha ferie i haust? - Eg har nettopp hatt haustferie. Då var eg litt på Vikeså og litt i Stavanger.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...