Humor akkurat passe på kanten

Ann Kathrin Svanes og Jonas Hovland balanserer ganske så elegant på kanten av hva som er greit å si og hva som ikke er innenfor i sitt nye humorshow. Til helga er det en ny runde med "Sei d så d e".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2017 kl 14:29

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

– Eg he nettopp spydd. Sånn e det. Me må sei det så det e.

Slik introduserer Anne Kathrin Svanes humorshowet «Sei d så d e» på Mungåt ølbar i Egersund. De er kun to stykker på scenen – Svanes sammen med Jonas Hovland. Likevel klarer de å holde tempoet gjennom så å si hele forestillingen. Med selvskrevne sketsjer og musikalske innslag spør de på ulike vis hvor grensen for ærlighet går.

Det er kanskje varierende hvor sterk den røde tråden for forestillingen er. Men det som er sikkert og visst, er at de er best når de får spille på det nære og kjære. Publikum består for det meste av kjentfolk.

– Kan me ikkje gjør det sånn, at du der borte og du der bak hellar reise dokke opp og introdusere dokke? Alle me andre kjenne kverandre, skøyer Hovland.

En klovn og en proff

Det er tydelig at Svanes og Hovland trives sammen på scenen. Mest naturlig føles det når de får sitte i sine egne klær på hver sin barkrakk og prate om løst og fast. Innimellom blir det kanskje i overkant mye løst. Men det er moro.

Hovland er en stødig musiker, det er det ingen tvil om. Svanes får også vist frem musikalske talenter. Alle sangene sitter godt. De fleste vitsene sitter godt. Sånn sett fremstår de begge profesjonelle.

Jonas Hovland har ikke opptrådt som skuespiller på 25 år. Men han er uten tvil en klovn av natur. Når han får legge over til sokndalsdialekta, er han virkelig i sitt ess. I rollen som enmannsorkesteret Haua Skolekorps, med colabunn-briller og glis fra øre til øre, får han publikum til å vri seg i stolen.

Sokndal får virkelig kjørt seg i «Sei d så d e». Svanes og Hovland uttalte at de gjerne kunne laget et helt show bare om Sokndal. Det har de faktisk nesten gjort. Også Svanes er god i rollen som Johnny-Randolf som kommer seg gjennom en hel sketsj uten å si noe annet enn «Ja, jau». Den rutinerte skuespilleren kan trollbinde hvem som helst med et intenst blikk fra de trillrunde øynene i gummifjeset.

Hysteriske øyeblikk

Kommunesammenslåing, mimring om da angrepilla kom på markedet og selvsagt et grundig nikk til vår alles kjære Trollpikk er også blant høydepunktene. De tilbyr en pakke med en passelig mengde selvironi, personlighet, god musikk og aktuelle referanser.

De kommende forestillingene kommer sikkert til å sitte enda bedre, slik er det jo alltid. Men det er også i de heldige, ekte øyeblikkene at det blir aller mest morsomt. Som da gebisset til Hovland spretter ut og han fanger det med strak arm – og glatt kaster det inn i kjeften igjen. De ser på hverandre et øyeblikk og kveler latteren. Publikum hyler og tramper og det knuses i hvert fall to glass til.

Det er i sånne øyeblikk at det er kjekkest å være på show. For med bare to på scenen er det viktig å føle seg litt nær dem. At det føles ekte. Sånn sett treffer «Sei d så d e» spikeren på hodet. Dette er et show av ekte eigersundere for ekte eigersundere, og sokndøler med selvironi.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vis oss dine vinterbilder!
ANNONSE
Ny Rake-singel er reint Dalane-produkt
 
Musikk, møtehelg og middag
Foreslår sangbar Sangerlosje: En vegg av noter
Tønes nominert til to Spellemannpriser
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE