Hyppige aksjoner er rett strategi

Henry Tendenes, tidligere politistasjonssjef i Eigersund, gikk i januar hardt ut på den årlige pressebriefingen. Budskapet var helt klart: 2009 var året politiet skulle sette fullt fokus på narkotikasaker. Intensjonen var god. Men resultatene, eller rettere sagt: Aksjonene lot vente på seg. Mangel på ressurser, mannskaper som ikke gikk mer overtid enn høyst nødvendig og uvanlig mange sjukemeldinger, satte sine begrensninger på ambisjonene til politiledelsen. Etter at politikonflikten ble løst, sammen med ekstra midler fra sentralt hold til denne satsingen, har vi sett resultatene. Bare i Eigersund er det registrert 37 narkotikasaker siden begynnelsen av årets åttende måned. Samlet for Dalane og Sirdal er det opprettet 55 saker, omtrent like mange som for hele fjoråret. Dette viser at det er rett satsing. Men det bør ikke bli med denne høstoffensiven. Slike aksjoner bør komme jevnlig og på de minst uventede tidspunktene. Det er trolig den mest effektive måten å få noenlunde kontroll på bruk og omsetning av narkotiske stoffer. Det vet også politiet. Derfor blir narkotika et satsingsområde også neste år. Det virker som en rett strategi. Med nok ressurser kommer man forhåpentligvis i gang allerede på nyåret - i motsetning til det som har vært tilfellet i år. Politioverbetjent John Mong uttrykker det på en utmerket måte i dagens avis. «Vi skal fortsette å «plage» folk i disse miljøene,» er det klare budskapet fra politiet. Vi stoler på at han, sammen med de politimannskapene, følger opp den lovnaden. Det er uansett naivt å tro at man får helt bukt med narkotikaproblemet. Men det bør være mulig å begrense og få en enda bedre kontroll på denne uønskede aktiviteten. Hyppige aksjoner, samt spaning og tips fra publikum, er de viktigste virkemidlene til politiet. Politiet mener å ha en rimelig god oversikt over disse miljøene i sørfylket. Det dukker likevel stadig opp nye brukere. Særlig er det viktig å få kontroll i de yngste aldersgruppene. Kan man få plukket de nye brukerne på et så tidlig tidspunkt som mulig, kan mye være vunnet. Samtidig har den nødvendige oppfølgingen stor betydning. Her har det kommunale hjelpeapparatet, sammen med skolen, politiet og ikke minst de pårørende, en viktig oppgave å gjøre.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...