Inga Merethe Fjerdingstad

 

Nytt år, nye toner Inga Merethe Fjerdingstad synes det er verre å synge for få folk enn for veldig mange.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2005 kl 10:06

dalane-tidende.no
Dalane Tidende
Se bildet større

EN LITEN SANGFUGL: Da Inga Merethe Fjerdingstad fikk spørsmål om hun kunne synge på Torvet nyttårsaften, sa hun ja med en gang. Dermed lar hun årets siste fest vike for å glede sine medborgere.

Inga Merethe Fjerdingstad

Alder: 16 år

Stilling: Elev ved Dalane videregående skole, helse- og sosiallinja

Aktuell: Møter det nye året med sang på Torvet i kveldDerfor håper hun Torvet er fullstappet når hun går på scenen sammen med Susanne Nordbø og Ahn Vu fra «Idol» i kveld. De tre skal hilse byen og det nye året velkommen gjennom det nokså naturlige sangvalget - «Happy New Year». Så skal Inga Merethe ta en trall helt alene.

- Jeg vet ikke helt hvilken sang jeg skal synge ennå. Det står mellom to stykker, sier hun med et lurt smil om munnen.

- Men det blir kult å synge med Ahn og Susanne. Mange av vennene mine var imponerte da de hørte det.

Den 16 år gamle sangfuglen kommer egentlig fra Kragerø. Det er ikke vanskelig å høre, for selv etter seks år i sørlandsbyen på Vestlandet, er det ikke et eneste «okka» eller «dokka» å høre fra det nebbet. Men det er nok likevel trygt å regne henne som en av «okke». Hun vil utvilsomt kaste glans over byen hvis hun velger å gå videre med talentet sitt.

- Jeg vil alltid synge, men om det skal være en hobby eller et yrke, er jeg ikke sikker på ennå. Det er noe jeg har tenkt mye på i det siste. Jeg vil uansett ha en utdannelse i tillegg, sier hun.

Og det får hun på Dalane videregående, hvor hun går på helse- og sosiallinja. Kanskje får hun jobbe med mennesker og språk en gang. Kanskje blir hun popartist. Den som venter, vil få se. Selv håper Inga Merethe å bli like flink å synge som Christina Aguilera og like flink til å skrive tekster som Bjørn Eidsvåg.

- Jeg får ta det som det kommer, sier hun. 

- Hva skal du gjøre i dag?

- Jeg har ikke planlagt så mye, men regner med at jeg skal være hjemme med familie og kanskje være litt med kjæresten min. Vi kan kose oss med god mat, og det går sikkert noe kult på tv. På ettermiddagen skal jeg ned til Torvet for generalprøve før kvelden. Så reiser jeg ned igjen i ellevetiden før showet starter.

- Hvor i verden ville du helst ha vært akkurat nå?

- Jeg ville gjerne vært i Kragerø, hvor jeg bodde før. Der er det fint om sommeren og fint om vinteren. Jeg savner Kragerø i alle årstider, og jeg savner bestemoren min og vennene jeg hadde der.

- Hvilken kjent person ville du gjerne ha møtt, og hva ville du sagt til vedkommende?

- Jeg ville gjerne møtt Christina Aguilera, men jeg vet ikke helt hvorfor. Men hun er utrolig flink til å synge, og det ville jeg fortalt henne. Det er ikke det at jeg ser så fryktelig opp til henne. Hun kler seg ganske utfordrende, men virker som ei ordentlig jente ut fra de meningene hun har gitt uttrykk for.

- Hvilke aviser/blader leser du?

- Alt fra Hjemmet til VG og Donald, det er kult. Stort sett det jeg kommer over. Det står noe spennende i alt.

- Har du et favorittprogram på tv?

- Jeg pleier å følge med på «Hotel Cæsar», men det går ikke nå i ferien. I jula har jeg fulgt litt med på «Blåfjell», det er så koselig.

- Hvilken last ville du gjerne bli kvitt?

- Jeg er alltid utrolig nervøs før jeg skal synge. Jeg blir kvalm og skikkelig dårlig, det kunne jeg godt ha blitt kvitt. Men det kan være greit å være litt nervøs også, for jeg yter gjerne mer da. Og så biter jeg negler, det har jeg veldig, veldig lyst til å bli kvitt. Nå har jeg bare to lange negler. Både familien og vennene mine har prøvd å hjelpe meg med å slutte, men det går bare ikke.

- Hva skulle du gjerne ha brukt mer tid på?

- Jeg prøver å strekke til alle steder. Når det er skole og masse arbeid, får jeg lite tid til familien og venner. Å synge har jeg alltid tid til, for det prioriterer jeg.

- Kjører eller sykler du til jobben?

- I høst skulle jeg prøve å trimme litt mer, så da sa jeg at jeg skulle sykle til skolen. Men de siste ukene har jeg tatt bussen en del. Jeg får skjerpe meg til jeg begynner igjen på nyåret.

- Ser du for deg at vi om ti år bor i storkommunen Dalane?

- Det vet jeg ikke, men det kan jo hende. Tiden vil vise.

- Har du et livsmotto?

- Ja, jeg har alltid sagt: «Det du ikke dør av, blir du sterk av».

Siste nytt i Nyheter

Klubbhuset reiser seg
ANNONSE
Bjerkreim kan tape 1,4 millioner i eiendomsskatt
 
Friluftskurs for ferskinger
Skal bli enklere å søke om bredbåndstøtte
Skrinlegger ikke sjødeponi, foreløpig
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE