Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Inntil 100 Aker Solutions-ansatte i Eigersund må gå

Inntil 100 Aker Solutions-ansatte i Eigersund må gå

FOTO: Erling Svensen

Aker Solutions informerte torsdag formiddag sine ansatte om at inntil 270 ansatte i Norge mister jobben – 100 av disse ved verftet i Eigersund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2017 kl 13:34

Det er kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani som opplyser om nedbemanningen til offshore.no, mens de ansatte ved verftet i Eigersund sitter i allmøte.

– Det vil foregå en nedbemanning world wide grunnet sviktende marked og utsiktene fremover, spesielt i 2017. For Egersund vil dette si en reduksjon på inntil 100 ansatte, funksjonærer og operatører, dette er både naturlig avgang og oppsigelser, opplyser klubbleder Oddvar Hølland til Dalane Tidende.

Den varslede totale nedbemanningen i konsernet er på til sammen 650 stillinger i Norge, Storbritannia og India. Rundt 270 av disse skal altså kuttes i Norge. I tillegg til 100 stillinger i Egersund skal det kuttes 170 stillinger ved subsea-anlegget på Ågotnes i Hordaland.

Nedbemanningen kommer som en følge av sviktende marked.

– Tilpasningene på disse lokasjonene skyldes den vedvarende markedsnedgangen. Enkelte andre lokasjoner i Norge kan også bli noe påvirket, men dette er det for tidlig å være mer konkret på i dag, uttaler Nooryani til offshore.no.

Aker Solutions på Eigerøy har cirka 550 fast ansatte.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!