Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kan få 400.000 til friluftsformål

Kan få 400.000 til friluftsformål

FÅR STØTTE: Fylkesrådmannen er positiv til å støtte toppturprosjektet i Dalane, som i år arrangeres for tiende gang. Daglig leder Per Frode Sandal i friluftsrådet merket løyper i Vannbassengan da dette bildet ble tatt. FOTO: Egil Mong

Regional- og kulturutvalget i fylkeskommunen skal torsdag fordele to millioner kroner til friluftsformål. En femtedel forslås gitt til prosjekt i Dalane.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2014 kl 14:56

I innstillingen fra fylkesrådmannen legges det opp til at prosjekt i regi av Dalane friluftsråd får 290.000 kroner, mens prosjekt som Eigersund kommune har søkt om penger til, er tilgodesett med 113.000 kroner.

I 2014 skal Dalane friluftsråd arrangere toppturer for tiende gang. Det skjer i samarbeid med kommunene i regionen. I år legges det opp til 21 ulike turmål. Totalkostnaden for prosjektet er 250.000 kroner. Det foreslås at fylkeskommunen bidrar med 90.000 kroner.
Dessuten anbefales det at politikerne torsdag gir 65.000 kroner til en sommerleir som det har blitt tradisjon å arrangere på Gaudland i Sokndal. Til sommerferietilbud for barn legges det opp til en bevilgning på 40.000 kroner, mens et prosjekt med innkjøp av åtte robåter og tilhørende redningsvester er tilgodesett med 70.000 kroner.

Dalane friluftsråd planlegger også tiltak rettet inn mot flyktninger. Fylkesrådmannen anbefaler at det bevilges 25.000 kroner til det prosjektet.

Friluftsrådet hadde også søkt om støtte til aktivitetsdager for barn, unge og familier, samt til badebrygge i Sandtjødne i Vannbassengan. Disse prosjektene anbefaler det ikke får støtte. Fylkesrådmannen viser blant annet til at det allerede er ei badebrygge ved et vann ikke langt fra Sandtjødne.

Eigersund kommune har søkt om støtte til sikkerhetsgjerder langs turstien mellom Eie og Hellvik. Det legges opp til at det skal gis 80.000 kroner til dette prosjektet fra fylkeskommunen. Dessuten anbefales det at Eigersund kommune får 33.000 kroner slik at det kan tilrettelegges for skolebesøk til området ved Eigerøy fyr.

Til vedlikehold av grinder langs Den vestlandske hovedvei vil fylkesmannen at det bevilges 50.000 kroner.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!