Kari-Irene Sødergren

Alder: 57 år Bur: Pittergarden på Vikeså Aktuell: Spelte på mange strenger under Bjerkreims-marken Herleg hektisk med Marken   Kari-Irene Sødergren har vore høgt og lågt i helga, men lite i senga. Markenshelga er travel for mange, iallfall for dei fleste i Bjerkreim. Men Kari-Irene Sødergren er nok blant dei som har hatt det mest hekstisk dei siste døgna. Tre heile dagar til endes har ho stått på stand og selt sau, iallfall litt av sauen: ytterlaget. Pledd og sitjeunderlag, tøflar og vestar, babyposar og voggefellar var å få kjøpt eller bestilt frå standen hennar i Ullgadå på Bjerkreimsmarken. Det aller meste har ho laga av skinnfellar frå bjerkreimsauer, anten frå eigen gard, der ho har sju vinterfôra, eller frå garden til samarbeidspartnaren Alf Hegelstad. Etter at første markensdagen var over på sjølve messeområdet, fór Kari-Irene Sødergren heim til Pittergarden for eit aldri så lite sceneskifte. Fredag kveld og natt var ho nemleg pubvertinne og konsertarrangør då eks-vampar Jan Ingvar Toft varta opp med stemningsfull visepop i pittergardsløa. Klokka hadde passert to då løa var sånn nokolunde rydda og Kari-Irene kunne unna seg nokre timar i senga for å lada batteria til neste markensdag. Klokka ni laurdag morgon opna ho standen sin igjen i messehallen. Gjennom firmaet med same namnet som garden, driv Kari-Irene og mannen Karl Emil Sødergren tre ulike verksemder: sauefellproduksjon, kulturformidling og grøn omsorg-konseptet Inn på tunet. Heldigvis er ikkje alle arbeidsdagane like travle som markensdagane. - Det er gildt å vera aktivt med på Marken. Det er kjekt at det skjer noko, kjekt å treffa folk og veldig motiverande få respons på det eg driv med, seier Kari-Irene Sødergren, som sannsynlegvis kjende seg meir som ei fille enn ein fell då ho endeleg kunne flata ut - kanskje på ein saueskinnsfell - i går kveld. - Kva skal du gjera i dag? - Eg har mange bestillingar for tida, så eg skal arbeida litt. Og så blir det veldig spennande å få besøk av minstejenta som kjem heim med den nye kjærasten sin for første gong. Dei har invitert seg på middag og skal få ost innbakt i kylling, båtpotetar og salat. - Har du flaks? - Eg er iallfall positiv av natur, og synest at mykje går min veg. - Kva vil du helst gjera ein laurdagskveld? - No når eg har det så travelt, vil eg helst bare slappa av, gjerne på hytta på Evje. - Kva for ein serveringsstad i Dalane liker du best? - Det er ikkje så ofte me går ut og et, men Grand Hotell er bra. - Er du fornøgd med ordføraren din? - Ja, han er romsleg og veldig tilgjengeleg. - Kva liker du å gjera om hausten? - Eg liker å gå tur og plukka bær, og så er det fantastisk fint å gå på barfrost og sjå på alle dei nydelege fargane. - Kva les du før du sovnar om kvelden? - Eg les ikkje; eg løyser sudoku. Ingenting er meir avslappande enn det. - Skal du ha ferie i løpet av hausten? - Nei, me hadde ein liten ferie i september. Då var me i Warzawa.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon